3 min7 mei 2020

Waarom video vacatures zo effectief zijn!

Nu de arbeidsmarkt continu veranderd en deze steeds wat schaarser wordt, moeten werkgevers steeds creatiever te werk gaan om de juiste kandidaten te vinden. Dit kan voor veel bedrijven best lastig zijn. Daarom heeft Effect de vacaturebooster bedacht! Met deze extra service helpen wij je vacature te optimaliseren. Een belangrijk onderdeel van deze vacaturebooster is de vacaturevideo. Waarom zo’n video effectief is? Wij hebben alle voordelen voor je op een rijtje gezet!

Beeld boven tekst
Mensen kijken liever naar een video waarin bondig wordt verteld wat de vacature in houdt, dan dat ze zelf een hele tekst moeten doorspitten. Zo’n video zorgt ervoor dat mensen een beter beeld krijgen van wat de vacature nou precies in houdt. Doordat wij beelden met tekst en/of geluidsfragmenten combineren, zorgen wij ervoor dat de vacature begrijpelijk is voor de kandidaat.

Video’s zijn persoonlijk én laagdrempelig
In zo’n vacaturevideo kun je ervoor zorgen dat de kandidaat zich persoonlijk aangesproken voelt. Op deze manier kun je een potentiële kandidaat meteen een gebonden gevoel aan de organisatie geven. Ook worden gepersonaliseerde berichten beter ontvangen én opgeslagen. Door de video laagdrempelig te houden zorgen wij ervoor dat je video nóg persoonlijker wordt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een vlog te maken op de werkvloer. Op deze manier geef je de kandidaat meteen een kijkje achter de schermen. De kandidaat heeft dan een eerste beeld van de werkplek, de werkzaamheden en van eventuele collega’s. Hierdoor krijgt de kandidaat inzichtelijk of hij of zij denkt te passen bij het bedrijf en de vacature.

Video’s worden beter gevonden op Google
Plaats je video op YouTube! Doordat YouTube een onderdeel is van Google waardoor de video’s zo’n 53 keer beter worden geïndexeerd dan een tekst. Door een vacaturevideo in te zetten wordt je vacature dus beter vindbaar op Google en word je sneller gevonden door je doelgroep.

Het versterkt je merk, naam of bedrijf
Met onze vacaturevideo’s kun je (potentiële) kandidaten informeren en inspireren. Vele onderzoeken tonen aan dat zo’n 65% van de videokijkers door klikt naar je website. Door creatief om te gaan met de informatie uit je vacature kun je kandidaten sneller overtuigen. Als mensen vaak een video van het bedrijf voorbij zien komen, wordt dit herkenbaar en zorgt het voor naambekendheid.

Gemakkelijk te verspreiden
Video’s zijn gemakkelijk te verspreiden op diverse onlinekanalen als Facebook, LinkedIn, Twitter of Instagram. Een korte begeleidende tekst met een link naar de vacature is dan ook al voldoende informatie. Ook kun je de video gemakkelijk via de mail versturen, kun je met de video adverteren op andere webpagina’s en kun hem als toevoeging bij je vacature plaatsen.

Onderscheid je van de concurrentie
Nog niet veel bedrijven maken gebruik van de vacaturevideo’s. Door hier juist wél gebruik van te maken, onderscheid je het bedrijf ten opzichte van de concurrentie. Ook voelt de jongere generatie zich sneller aangetrokken tot een bedrijf dat mee gaat met de tijd.

Al met al genoeg redenen om gebruik te maken van deze service van Effect! Meer informatie over de vacaturebooster vind je hier.

Vacaturebooster

Geef de vacatures een boost!

Onze diensten

en extra services
Waarom video vacatures zo effectief zijn! - Bekijk onze diensten
  • Administratieve handelingen
  • Verloning van uw medewerkers
  • Opstellen arbeidscontracten
  • Overname tijdelijke contracten
  • Verzuimbegeleiding bij (langere tijd) ziekte van uw medewerker
  • Overname van het ziekterisico
  • Pensioenregeling voor uw medewerkers
  • Verlofregistratie
  • Beantwoorden vragen over het dienstverband, wet- en regelgeving en salariëring beantwoorden
  • Ontslagprocedures

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Een tweede sollicitatiegesprek, zo pak je dit aan!

3 min7 november 2023

5 tips om de sollicitatie ervaring te verbeteren

2 min26 september 2023

Zo haal je meer uit je salarisonderhandeling!

3 min4 september 2023