Samenwerking met Leerwerkplek

Op zoek naar een plek waar je iets leert én aan het werk bent? Dat kan bij Effect Leert! Effect Leert biedt in samenwerking met Leerwerkplek verschillende BBL-opleidingen aan in de sector bouw en techniek. Door een BBL-opleiding te volgen via Leerwerkplek kun jij aan de slag bij een bouw of technisch bedrijf, waar jij tegelijk geld verdiend en een diploma behaald. Win-win dus! Doordat je tegelijkertijd werkt en leert bij een bedrijf, is het belangrijk dat je goed op je plek zit. Leerwerkplek zorgt ervoor dat jij aan het werk gaat bij een leerbedrijf dat past bij jou! Een BBL-opleiding kun je door heel Twente, Salland en de Achterhoek volgen. Door een BBL-opleiding te volgen zorg jij ervoor dat je heer en meester wordt in een bepaald vakgebied. Een BBL-opleiding is te volgen op 4 niveaus, namelijk 1,2,3 en 4. Bij niveau 1 en 2 leer je de basis en bij niveau 3 de verdieping. Vervolgens kun je je nog verder specialiseren op niveau 4, waarbij ook veel theorie komt kijken. Als BBL-student werk je 4 á 5 dagen in de week mee bij het stagebedrijf. Studenten onder de 21 jaar werken 4 dagen mee bij het stagebedrijf en hebben 1 dag in de week les. Studenten boven de 21 jaar werken 4 of 5 dagen mee bij het stagebedrijf en hebben 1 of 2 avonddelen les.

Wat is ons concept?

Effect Leert en Leerwerkplek zijn gespecialiseerd in de bouw- en techniekbranche. Wij bieden voor beide branches diverse BBL-opleidingen aan. Deze BBL-opleidingen zijn allemaal te vinden op onze BBL vacature pagina en op de vacature pagina van Leerwerkplek. Naast BBL-opleidingen in de bouw- en techniekbranche bieden wij ook opleidingen aan in de sector groen en infra. Ben jij op zoek naar een BBL-opleiding? Maar staat deze nog niet op onze website of op Leerwerkplek.nl? Neem dan contact met ons op via info@effectwerkt.nl of bel naar 0541- 241 200.

Hoe ziet dat eruit?

 

En zo gaan we het doen!

Stap 1: Kennismaken
Allereerst nodigen we jou uit voor een persoonlijke kennismaking bij ons op kantoor. We leggen je uit wat we voor jou kunnen betekenen en hoe het leerwerktraject eruit komt te zien. Tijdens dit gesprek nemen we ook een aantal basis onderwerpen door, zoals jouw werkachtergrond, schoolachtergrond en reismogelijkheden.

Stap 2: Wensen bespreken
Nu we de basis in kaart hebben, gaan we jouw wensen bespreken. Hierbij is het belangrijk dat je je van tevoren alvast een beetje hebt ingelezen over wat je met welke opleiding precies kunt én wilt gaan doen. Ook is het erg belangrijk om in kaart te brengen wat je absoluut niet wilt gaan doen, gezien je met een opleiding meerdere kanten op kan. Vervolgens gaan we op zoek naar een passend leerbedrijf waar jij voor langere tijd aan het werk kunt.

Stap 3: Op gesprek bij de opdrachtgever
Wanneer wij één of meerdere potentiële leerbedrijven hebben gevonden, kun je bij deze leerbedrijven op gesprek gaan. Klikt het van beide kanten? Dan kun je een proefdag lopen. Klikt het niet? Dan gaan wij gewoon verder op zoek.

Stap 4: Proefdagen
Wanneer jij hebt aangegeven dat je interesse hebt in een leerbedrijf, krijg je de mogelijkheid om een proefdag mee te draaien. Tijdens deze proefdag loop je een dag mee bij het leerbedrijf, om te kijken of het ook in de praktijk klikt. Zie jij jezelf wel 2 á 3 jaar lang stagelopen bij dit leerbedrijf? En klikt het van beide kanten? Dan kan jij beginnen bij het door jou gekozen leerbedrijf!

Stap 5: Eerste werkdag
Is het een match? Dan mag jij het contract ondertekenen, waardoor jij tijdens de gehele opleiding stage kunt gaan lopen bij het leerbedrijf. Vervolgens gaan we jou samen inschrijven voor de gekozen opleiding. Ook zorgen we ervoor dat we gelijk de benodigde boeken bestellen en alle leerovereenkomsten ondertekenen.

Stap 6: Start opleiding
Je opleiding gaat vanaf dit moment ook van start. Je gaat vanaf nu een dag, dagdeel of avond naar school en je werkt steeds dichter naar je diploma toe. Wanneer je jouw diploma in de pocket hebt, staat er bij ons een presentje op je te wachten.

Stap 7: Begeleiding studenten
Jouw gehele opleidingsperiode word je door ons én je leerbedrijf begeleidt met je schoolopdrachten waardoor jij je opleiding gegarandeerd haalt!

Wat zijn de voordelen voor jou?

Er zijn veel voordelen voor jou, als je een BBL-opleiding gaat volgen via ons. Eén van de voordelen is dat wij de gehele opleiding voor jou vergoeden. Dit houdt in dat wij voor jou betalen; de opleidingskosten, de boeken en extra cursussen (zoals VCA en aanhanger rijbewijs). Daarnaast hebben wij jarenlange ervaring in de bouw- en techniekbranche, waardoor wij precies weten welke bedrijven het beste bij jou als persoon en jouw wensen passen. Tevens loop je de gehele opleidingsperiode stage bij 1 leerbedrijf, waar je vervolgens na het behalen van jouw opleiding rechtstreeks in dienst kunt komen!

Wat kost het jou?

Kort gezegd; het kost jou 2 jaar aan inspanning! Voor de rest kost het jou helemaal niks. Wij vergoeden de volledige opleiding voor je. Daarnaast vergoeden wij ook extra cursussen voor je.

Wat levert het jou op?

Het volgen van een BBL-opleiding via Effect levert jou verschillende dingen op. Allereerst levert het jou natuurlijk een diploma van de opleiding op. Tijdens de gehele opleiding helpt zowel het leerbedrijf als Effect jou met het behalen van schoolopdrachten, waardoor jij de opleiding gegarandeerd haalt! Daarnaast heb je uitzicht op een vast dienstverband bij het leerbedrijf, zodra jij de opleiding succesvol afrondt!

Hoe meld ik me aan?

Je kunt je aanmelden voor het BBL-traject via Effect, door contact op te nemen met Lars, Jaap of Ruud. Ook voor eventuele vragen over een opleiding of het traject kun je hier terecht. Dit kan door te bellen naar 0541-241200 of te mailen naar info@effectwerkt.nl. Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op!

Meer informatie BBL traject

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.