3 min30 maart 2020

Anti verveeltips tijdens de Corona crisis!

Door het coronavirus zitten we komende tijd vooral binnen. Of je nu wel of niet meer naar je werk kunt, niemand ontkomt aan het binnen zitten. Hoewel je in het begin dacht aan non stop Netflixen en relaxen in je pyjama, blijkt dit na een tijdje toch niet zo’n succes te zijn. Het (verplicht) stilzitten op de bank begint bij de meesten snel te vervelen.

Een avond vol gezelligheid in de kroeg, een potje voetbal, work outs in de sportschool, een hapje eten in je favoriete restaurant of een familiedag, we moeten het allemaal missen de komende tijd. Al deze dingen die we nu moeten missen, kunnen voor heel wat eenzaamheid en depressiviteit leiden.

Herkenbaar?

Wij van Effect kunnen je gevoel zeker begrijpen en daarom hebben wij een lijstje voor je gemaakt met 7 leuke en praktische tips die je eens kunt proberen! Hier komen ze! (Nummer 4 staat bij ons hoog bovenaan...)

#1 Probeer een nieuw recept uit
Van eten worden we natuurlijk allemaal blij! Wij wel tenminste! Probeer daarom eens wat nieuws. Nu je alle tijd hebt, kun je best eens iets nieuws uitproberen. Misschien wordt het wel je favoriete nieuwe gerecht. Én waarschijnlijk is je vriend/ vriendin of je gezin ook eeerrug blij met jouw (nieuwe) kookkunsten.

#2 Doe een home work-out

Tijd om die goede voornemens van dit jaar eens tot vervulling te laten komen! Het is ontzettend belangrijk om goed te blijven bewegen vooral nu tijdens al dat stilzitten. Maak een schema waarin je al je oefeningen plaatst of volg een van de vele tutorials op YouTube. Is het mooi weer buiten? Verplaats je thuis-sportschool dan lekker naar buiten! Ook een paar kilometer hardlopen is natuurlijk een goede optie! Wie weet heb jij over een paar maand eindelijk die langverwachte summer body waar je altijd al over hebt gedroomd.

#3 Geef je tuin een opknapbeurt

Nu je in je vrije tijd toch je huis niet uit kunt, is het hoog tijd om je tuin eens goed onder handen te nemen. Tover de bezem, schoffel, heggenschaar en hogedrukreiniger maar voor de dag een maak je tuin zomer-klaar! Je krijgt er niet alleen een prachtige tuin voor terug, maar ook nog eens een flinke boost aan vitamine D. Kortom echt een win-win situatie.

#4 Organiseer een high wine of high beer met je partner of huisgenoot

Dit is een van onze favorieten! Dat je niet meer naar de kroeg kunt, wil natuurlijk niet zeggen dat je niet meer mag genieten van een lekker glaasje wijn of bier. Organiseer daarom zelf een high wine of high beer. Experimenteer met verschillende wijnen en/ of bieren, sla wat lekkere hapjes in huis en genieten maar! Gezelligheid gegarandeerd en ook de goede gesprekken zullen je goed doen in deze vreemde en onzekere tijd.

#5 Maak een puzzel
Het klinkt saai, maar dit valt echt reuze mee! Als je eenmaal aan een puzzel begint merk je dat het ontzettend ontspannend kan zijn. Waarschijnlijk ligt er ergens in huis nog er nog wel een en anders is er zo een besteld op een webshop. Zet je favoriete muziek op en puzzelen maar! Wie weet heb je na deze weken vol gepuzzel er wel een nieuwe hobby bij.

#6 (Old school) spelletjes
Stiekem vindt iedereen ouderwetse (bord)spellen nog steeds hartstikke leuk. Daarom wordt het tijd om deze maar weer eens voor de dag te toveren. Ga zitten voor een potje Monopoly, Ganzenbord, Kolonisten van Catan, Rummikub, 30 seconds, Cluedio of Mens-erger-je-niet (deze laatste is best ironisch, niet?). Enneehh, laat de servieskast heel hé als je verliest! ;)

#7 Grote schoonmaak
Dit is misschien niet de leukste tip, maar houdt een grote schoonmaak! Ruim je boel eens flink op, ga met stofzuiger van boven naar beneden, lap de ramen of pak het nog extremer aan en voorzie de muren van een nieuw kleurtje! Uit onderzoek blijkt dat schoonmaken ook nog eens stress verminderd. En zeg nou eerlijk, wie wordt er niet blij van een schoon en opgeruimd huis?

Met deze tips kom je het aankomend weekend wel door!

Hoe gaat het solliciteren nu?

Zo doen wij dat op dit moment!

Bekijk onze vacatures

voor vakmensen zoals jij!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Een tweede sollicitatiegesprek, zo pak je dit aan!

3 min7 november 2023

5 tips om de sollicitatie ervaring te verbeteren

2 min26 september 2023

Zo haal je meer uit je salarisonderhandeling!

3 min4 september 2023