2 min26 april 2023

Zo blijf je fit op je werk!

Fit blijven op je werk is belangrijk voor je gezondheid en welzijn. Of je nu achter een bureau zit of fysiek werk verricht, er zijn verschillende manieren waarop je tijdens je werk fit en gezond kunt blijven. In deze blog geven we enkele tips die kunnen helpen om fit te blijven op het werk.

1. Sta regelmatig op en beweeg

In beweging blijven is makkelijk als je bijvoorbeeld een beroep hebt als timmerman, maar werk je op kantoor dan is dit al een stuk lastiger. Als je een beroep hebt waarbij je langdurig moet zitten, dan kan dat een negatief effect hebben op je gezondheid. Zorg er daarom voor dat je regelmatig beweegt. Sta wat vaker op om bijvoorbeeld koffie of thee te halen of loop naar een collega toe in plaats van een e-mail te versturen.

2. Maak gebruik van pauzes

Heb je gedurende de dag niet genoeg tijd om te bewegen? Maak dan gebruik van je pauzes om te bewegen of een korte wandeling te maken. Zo houd jij je energie op peil en blijf je fit.

3. Zorg voor een goede houding

Een verkeerde houding kan verschillende klachten veroorzaken. Denk aan hoofdpijn, rugpijn en nekklachten. Een goede houding kan helpen om deze fysieke klachten te voorkomen. Zorg ervoor dat je stoel op de juiste hoogte staat en dat je beeldscherm op ooghoogte is. Plaats je voeten plat op de grond en houd je rug recht.

4. Drink voldoende water

Voldoende water drinken is belangrijk voor je gezondheid en kan helpen om fit te blijven op het werk. Zet een fles water op je bureau en zorg ervoor dat je deze regelmatig bijvult. Zo blijf je gehydrateerd en kan het ook helpen om snacks en ongezonde drankjes te vermijden. Ook is het belangrijk dat je niet te veel cafeïne drinkt. Drink je bijvoorbeeld meerdere koppen koffie op een dag? Probeer dit dan te vervangen door thee of decafé koffie te drinken.

5. Eet gezonde snacks

Een gezonde snack kan je helpen om je energie op peil te houden en fit te blijven op het werk. Kies voor gezonde snacks zoals fruit, groenten, noten of rijstwafels in plaats van snacks met veel suiker of zout. Probeer ook gevarieerd te eten en op vaste tijdstippen te eten.

6. Maak gebruik van fitnessapparatuur op het werk

Sommige werkgevers bieden fitnessapparatuur aan op het werk, zoals een loopband of een hometrainer. Maak gebruik van deze apparatuur tijdens je pauzes of na het werk om in beweging te blijven.

Hopelijk helpen deze tips je om fit te blijven op het werk. Door regelmatig te bewegen, een goede houding aan te nemen, voldoende water te drinken, gezonde snacks te eten en gebruik te maken van fitnessapparatuur op het werk, kun je fit blijven op je werk. Het is belangrijk om een gezonde levensstijl aan te houden, zowel op als buiten het werk. Vergeet daarom ook zeker niet om ’s avonds regelmatig te sporten, zo blijf je fit!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Een tweede sollicitatiegesprek, zo pak je dit aan!

3 min7 november 2023

5 tips om de sollicitatie ervaring te verbeteren

2 min26 september 2023

Zo haal je meer uit je salarisonderhandeling!

3 min4 september 2023