3 min10 maart 2023

Werken via een uitzendbureau

Er bestaan nog steeds veel vooroordelen over het werken via een uitzendbureau. Zo wordt er gedacht dat je via een uitzendbureau geen goede arbeidsvoorwaarden hebt en er niet wordt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Maar niks is minder waar. Wij zetten een aantal vooroordelen en feiten voor je op een rij!

Geen verschil in salaris

Een veelvoorkomend vooroordeel is dat als je gaat werken via een uitzendbureau, je minder betaald krijgt dan vaste medewerkers bij dezelfde opdrachtgever. Het is namelijk wettelijk bepaald dat je als uitzendkracht evenveel betaald moet krijgen als de vaste medewerkers. Je krijgt vanaf je eerste werkdag een ‘inlenersbeloning’. Dit wil zeggen dat er wordt gekeken naar het cao en het beloningssysteem van de opdrachtgever. Dus niet alleen het loon moet hetzelfde zijn, maar ook bijvoorbeeld de reiskosten- en thuiswerkvergoeding.

Bemiddeling naar een vaste baan

Ook wordt er vaak gedacht dat je alleen kunt werken via een uitzendbureau als je op zoek bent naar een tijdelijke baan of als je op oproepbasis wilt werken. Bij Effect Personeelsdiensten bemiddelen wij werkzoekenden naar zowel tijdelijke als vaste banen. Bij ons ben je geen nummertje. Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk, met zowel opdrachtgevers als medewerkers. Werk is namelijk zoveel meer dan alleen een baan. Of je nou op zoek bent naar een tijdelijke of een vaste baan, wij helpen je verder!

Voor iedereen

Effect Personeelsdiensten is er voor iedereen. Zo bemiddelen wij veel werkzoekenden naar uitvoerende functies in de bouw en techniek, maar ook voor kantoorfuncties kun je bij ons terecht. Onze opdrachtgevers komen namelijk steeds vaker met de vraag of wij ze ook kunnen helpen bij het vinden van nieuw kantoorpersoneel. En dat kunnen wij! Wij hebben namelijk vacatures op alle niveaus. Ben je op zoek bent naar een leerwerkplek, een uitvoerende functie of een kantoorfunctie? Dan ben je bij Effect op de juiste plek.

Solliciteren

Denk je dat je alleen kunt werken via een uitzendbureau als er een passende vacature online staat? Dan heb je het mis. Staat er nog geen passende vacature online, maar wil je wel dat wij je helpen bij het vinden van een baan? Stuur een open sollicitatie! Want wat niet is, kan nog komen.

Veel meer dan alleen bemiddelen

Werken via een uitzendbureau zoals Effect Personeelsdiensten, bestaat uit meer dan alleen bemiddelen. Bij ons staan kandidaat en klant voorop. Wij kijken verder dan het functieprofiel en het cv. Zo helpen wij je bij het vinden van een nieuwe baan, maar ook bij het maken van een goed cv en het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. Daarnaast vinden wij het bij Effect Personeelsdiensten belangrijk dat jij je verder kunt ontwikkelen. Daarom is er de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en/of trainingen, zodat jij goed van start kunt gaan bij je nieuwe baan!

Groot aanbod aan werk

Als je besluit om te gaan werken via een uitzendbureau betekent dat een groot en divers aanbod aan werk. Bij Effect Personeelsdiensten hebben wij verschillende vacatures in diverse sectoren. Je krijgt hierdoor de mogelijkheid om veel werkervaring op te doen bij verschillende bedrijven. Dit is erg handig wanneer jij wilt uitzoeken waar je ambities liggen. Daarnaast kun je ook werken en leren via een uitzendbureau. Dit betekent dat wij je helpen bij het zoeken van een leerwerkplek in de bouw en techniek. Op deze manier vind jij een leerwerkplek waar jij een diploma kunt behalen en tegelijk geld kunt verdienen.

Nu ben je op de hoogte van alle vooroordelen en feiten over het werken via een uitzendbureau. Dus ben jij nog op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw of techniek? Bekijk onze vacatures of neem contact met op ons via info@effectwerkt.nl of bel ons op 0541-241200.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Sollicitatiebrief: Mens vs. Machine

2 min28 november 2023

Week van de Werkstress 2023

3 min8 november 2023

Mbo het nieuwe hbo? De toenemende vraag naar vakmensen

2 min3 augustus 2023