3 min25 januari 2023

Werken en leren: alle voordelen op een rij

Twijfel je al langer om de overstap te maken naar een andere sector? Ligt je interesse in de bouw, techniek, groen, infra of office sector? Maar heb je hier geen opleiding of diploma voor gehaald? Dan is de combinatie van werken en leren via Effect of Leerwerkplek perfect voor jou! Er zitten juist veel voordelen aan het combineren van werken en leren.

1. Tegelijk geld verdienen én je diploma halen

Een van de vele voordelen is dat je door het combineren van werken en leren zowel bezig bent met het behalen van je diploma als met het verdienen van geld. Vaak kiezen mensen er niet voor om zich om te scholen omdat ze dan minder tijd hebben om geld te verdienen. Vooral als je vaste kosten hebt zoals huur. Door werken en leren te combineren hoef jij je geen zorgen meer te maken over je financiën en kun jij jezelf toch omscholen in een sector waar je interesses liggen! Naast een financieel voordeel, biedt werken en leren ook toekomstperspectief. Na het afronden van de opleiding heb jij een nationaal erkend diploma op zak. Dit geeft aan dat jij kwalitatief goed bent in het vak waar jij voor opgeleid bent. Een goede toevoeging voor op je CV!

2. Ontdek je interesses

Als je begint met werken en leren is de kans groot dat je nog niet goed weet waar je interesses en krachten liggen. Doordat je in de praktijk bezig bent met verschillende klanten en projecten leer je snel waar je interesses en krachten liggen. Zo kun je tijdens je opleiding zelf sturing geven aan je leertraject.

3. Breng je kennis gelijk in de praktijk

Ook kun je tijdens het werken en leren je opgedane kennis gelijk toepassen in de praktijk. Als je gaat werken en leren in de techniek kun je gelijk je kennis over bijvoorbeeld installatie, productie en lastechnieken toepassen in de praktijk. Hierdoor leer je het vak sneller en beter! Ook kun je ervoor kiezen om te werken en leren in de bouw, zo kun je gelijk je vaardigheden bijspijkeren op het gebied van timmer- en schilderwerken. In de office sector is dit niet anders. Door werken en leren te combineren in de office sector leer je werken met programma’s die het bedrijf gebruikt. Waardoor je snel aan de slag kunt. Je hebt hierdoor ook een voorsprong op andere starters in de arbeidsmarkt!

4. Begeleiding door een vakspecialist

Ben jij geen held in studeren? En kun jij niet uren achter elkaar in de schoolbanken zitten? Als je gaat werken en leren word je begeleid door een vakspecialist in de praktijk en zit je maar één dag in de week op school. Deze vakspecialist leert je alle fijne kneepjes van het vak, waardoor jij veel kennis kunt opdoen!

5. Netwerk opbouwen

Doordat je tijdens je werk verschillende mensen leert kennen, ben je meteen bezig met het opbouwen van je netwerk. Zo kom je veel in contact met vakmensen en andere studenten in hetzelfde vakgebied. Een netwerk zal altijd belangrijk blijven in je carrière. Deze contacten kun je altijd benaderen voor vragen of nieuwe mogelijkheden.

Wil jij jezelf laten omscholen? Bekijk de website van leerwerkplek.nl of neem contact met ons op via info@effectwerkt.nl of bel ons op 0541-241200. Wij kijken samen naar de mogelijkheden!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Sollicitatiebrief: Mens vs. Machine

2 min28 november 2023

Week van de Werkstress 2023

3 min8 november 2023

Mbo het nieuwe hbo? De toenemende vraag naar vakmensen

2 min3 augustus 2023