2 min27 juli 2023

Wat als je nieuwe baan niet bevalt?

Je hebt eindelijk een baan gevonden. Yes! Vol goede moed ga je aan de slag. Al snel merk je dat je nieuwe baan toch niet helemaal aan je verwachtingen voldoet. Misschien bevalt de sfeer op het werk je niet, past je takenpakket niet bij jouw kwaliteiten of kom je erachter dat de functie niet bij je past. Een flinke teleurstelling. Maar voordat je de keuze maakt om weg te gaan, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Wat bevalt er niet?

Je nieuwe baan bevalt niet meer. Maar wat bevalt er niet aan je nieuwe baan? Ga bij jezelf na waar het knelpunt ligt. Zijn het je werkzaamheden? Collega’s? Of de reisafstand?

Ga in gesprek met je werkgever

Als je weet waar het knelpunt ligt, ga dan in gesprek met je werkgever en leg uit wat het probleem is. Een baan die op dit moment niet meer bevalt kan misschien wel uitgroeien tot een leuke baan. Wellicht kun je andere werkzaamheden oppakken of iets vaker thuiswerken.

Maak gebruik van je proeftijd

De proeftijd is er niet voor niks. Maak daarom gebruik van je proeftijd en trek niet te snel conclusies. Tijdens je proeftijd kun je gebruik maken om het bedrijf waar je werkt goed te leren kennen. Praat met je collega’s en je werkgever. Zo ontdek je meer over het bedrijf, de ambities, de bedrijfscultuur en jouw toekomstperspectieven. Blijkt het toch dat je nieuwe baan niet bevalt en je dit ook niet ziet veranderen? Dan mag zowel jij als je werkgever tijdens de proefperiode de samenwerking (per direct) beëindigen.

Toch ontslag nemen?

Heb je toch besloten om te blijven na je proefperiode, maar merk je na een tijdje dat de baan toch niet bij je past? Of misschien had je wel helemaal geen proeftijd? Dan is een andere optie om ontslag te nemen. Houd er wel rekening mee dat er altijd bepaalde regels gelden rondom ontslag. Deze regels zijn vastgesteld in je arbeidscontract. Zo heb je bijvoorbeeld te maken met een opzegtermijn.

Schakel begeleiding in

Op zoek naar een nieuwe baan? Maar geen idee wat je wilt gaan doen? Dan kunnen wij je helpen. Wij kennen de werkgevers in de regio en hebben veel kennis van de branche. Samen kijken we naar wat jij wilt. Waar liggen je interesses? En waar liggen je kwaliteiten? Hierdoor krijgen wij een goed beeld van jou en jouw wensen en behoeften. Op deze manier kunnen wij de juiste match maken tussen werknemer en werkgever!

Wij kunnen je helpen

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Neem dan contact met ons op of kom gezellig bij ons langs op kantoor. De koffie staat voor je klaar!☕️
📲 0541- 241200
📩 info@effectwerkt.nl

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Een tweede sollicitatiegesprek, zo pak je dit aan!

3 min7 november 2023

5 tips om de sollicitatie ervaring te verbeteren

2 min26 september 2023

Zo haal je meer uit je salarisonderhandeling!

3 min4 september 2023