1 min17 maart 2020

Videobellen: het alternatief voor een face-to-face sollicitatiegesprek

Nu er veel maatregelen zijn getroffen vanwege het coronavirus, betekent dat dit ook effect heeft op de werkwijze die wij normaal gesproken hanteren. Mensen laten langskomen voor een intake of voor een sollicitatiegesprek uitnodigen bij de klant moet de komende tijd zoveel mogelijk beperkt worden.

De meeste bedrijven, waar wij personeel leveren, blijven doordraaien. Dus de vraag naar personeel blijft. Om te blijven voorzien in de behoeften van de klant, denken wij in digitale (communicatie)middelen.

Wij stellen daarom videobellen beschikbaar om via deze weg alsnog een sollicitatiegesprek te laten plaatsvinden. Dit kunnen wij vanaf ons kantoor faciliteren. Wij richten daarvoor een “sollicitatieruimte” in (waarbij ook zoveel mogelijk fysiek contact wordt vermeden).

Wanneer er interesse is in een voorgestelde kandidaat, nodigen wij deze kandidaat uit in onze “sollicitatieruimte” om vervolgens op afstand een sollicitatiegesprek met het bedrijf te voeren. Op die manier behouden we de persoonlijke touch, spreek en zie je de kandidaat en kan uw bedrijf draaiende blijven!

Wat is daarvoor nodig?

Videobellen kan via de computer, tablet of smartphone (dat natuurlijk een microfoon, camera en luidsprekers bevat). Er zijn verschillende manieren om te videobellen. Noem bijvoorbeeld Skype, WhatsApp, Facebook Messenger, Google Hangouts en FaceTime. Met een aantal van deze online platforms zijn groepsgesprekken mogelijk, zodat ook meerdere collega’s kunnen aansluiten bij het sollicitatiegesprek. Ook wanneer we thuiswerken, kunnen we samenwerken!

In crisistijden zoals deze wordt ons veel in het bedrijfsleven beperkt, maar hierdoor komt de creativiteit in ons los.

We denken met u mee!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Sollicitatiebrief: Mens vs. Machine

2 min28 november 2023

Week van de Werkstress 2023

3 min8 november 2023

Een tweede sollicitatiegesprek, zo pak je dit aan!

3 min7 november 2023