2 min11 november 2022

Tips voor werken in koude temperaturen!

De warme zomermaanden zijn helaas voorbij. De herfst is weer aangebroken en de wintertijd is ingegaan. Dit betekent: de dagen worden kouder en korter! Buiten werken is natuurlijk het mooiste wat er is, maar de koude en regenachtige dagen kunnen dit minder aangenaam maken. Om deze dagen goed en warm te doorstaan hebben wij wat tips voor jullie. Met deze 4 tips ga jij voorbereid op pad deze winter!

1. Eet en drink voldoende tijdens je werkdag

Je lichaam heeft meer energie nodig wanneer het koud is, omdat je lichaam je beschermt tegen de kou. Zorg dat je daarom stevig en goed ontbijt voordat je de werkdag begint. Neem ook voldoende eten en drinken mee voor de gehele werkdag. Zo heeft je lichaam genoeg energie!

2. Houd het weerbericht goed in de gaten

Door het weerbericht te checken voordat je op stap gaat zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Door de temperatuur en de weersvoorspellingen vooraf te checken kun je hierop je kleding aanpassen. Is er regen en wind voorspeld? Zorg dan voor water- en winddichte kleding. De temperatuur die is voorspeld zegt vaak niet altijd alles over hoe koud het echt is buiten. Check daarom ook altijd de gevoelstemperatuur.

3. Trek warme kleding aan

Wanneer het buiten koud begint te worden is het belangrijk dat je warmere kleding aantrekt. Het advies is om meerdere lagen kleding te dragen. Op deze manier kun je lagen uitdoen als het te warm wordt en een extra laag dragen als het te koud is. Draag daarom met koude temperaturen drie of meer lagen. Daarnaast kan het dragen van handschoenen, wollen sokken en schoenen met dikke zolen ook helpen tegen de kou. Zorg dat je altijd een paar extra drogen sokken mee hebt!

4. Draag een muts

Als je je lichaam warm wilt houden, is het dragen van een muts erg belangrijk. Je lichaamswarmte gaat namelijk het snelst verloren via het hoofd. Wanneer je de muts afzet, gaat je lichaamswarmte verloren. Zorg er daarom voor dat wanneer je buiten gaat werken in koude temperaturen je altijd een muts bij je hebt. Deze kun je dan opzetten wanneer het nodig is.

Dankzij deze tips ben jij goed voorbereid om buiten te werken in koude temperaturen! Ben je op zoek naar een nieuwe werkuitdaging? Bekijk dan eens onze vacatures in de bouw, techniek, groen en infra!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Een tweede sollicitatiegesprek, zo pak je dit aan!

3 min7 november 2023

5 tips om de sollicitatie ervaring te verbeteren

2 min26 september 2023

Zo haal je meer uit je salarisonderhandeling!

3 min4 september 2023