2 min28 februari 2020

Tips voor een goed curriculum vitae!

Voor een recruiter is een overzichtelijk cv erg belangrijk. Dit is tenslotte jouw persoonlijke visitekaartje. Hiermee wordt maar een vraag beantwoord; ben jij de juiste persoon voor deze baan of vacature? Hieronder lees je 6-handige tips die jij zeker kan gebruiken bij het opstellen van je persoonlijke cv.

Tip 1 Houd het overzichtelijk
Een cv moet er duidelijk en overzichtelijk uit zien. Maak gebruik van kopjes zodat duidelijk wordt wat waar onder valt. Belangrijk is een overzichtelijke volgorde van werkervaring en opleiding, zet je recente ervaring/ opleiding bovenaan en werk ze zo verder af. Je meest recente werkervaring is zeer relevant voor recruiters.

Tip 2 Je persoonlijke gegevens
Een kort maar belangrijk onderdeel dat op je cv moet staan. Het is helemaal aan jou wat je wilt weergeven op je cv maar belangrijk is dat sowieso je NAW-gegevens, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres vermeld zijn.

Tip 3 Nevenactiviteiten op je CV
Misschien denk je dat het overbodig is om gevolgde cursussen of vrijwilligerswerk toe te voegen aan je cv. Maar twijfel hier niet over en zet het erop! Deze extra activiteiten kunnen je onderscheiden en dat is natuurlijk superbelangrijk.

Tip 4 Zorg dat je CV opvalt
Recruiters krijgen elke dag stapels cv’s onder ogen. Zorg er dus voor dat jouw cv eruit springt! Zorg voor een strakke opmaak en behoud overzicht.

Tip 5 Foto
Een foto moet zeker aanwezig zijn op je cv. Zorg ervoor dat dit een goede en professionele foto is.  Je onthoudt tenslotte iemand veel beter wanneer je er een gezicht bij hebt.

Tip 6 Maak een cv-online of via een sjabloon
Maak het jezelf makkelijk en kies voor een sjabloon, op deze manier kun je alles op de juiste plek invullen en hoef je niet zelf aan de slag. Daarnaast zijn er ook genoeg websites waar jij je cv kan invullen en zo weten recruiters meteen dat je beschikbaar bent voor werk!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Employer Branding – Wat maakt jou uniek dat medewerkers voor jou kiezen?

3 min14 mei 2020

Waarom video vacatures zo effectief zijn!

3 min7 mei 2020

Hoe maak je een sterk wachtwoord?

1 min1 mei 2020