2 min28 november 2023

Sollicitatiebrief: Mens vs. Machine

In een wereld waarin generatieve artificial intelligence (AI) steeds groter wordt, groeit ook de vraag over welke waarde we nog moeten toekennen aan sollicitatiebrieven en cv’s. Het blijkt namelijk dat met een beetje hulp, AI-tools sollicitatiebrieven van hoogwaardige kwaliteit kunnen schrijven. In het onderzoek van cybersecurityspecialist Kasperksy wordt er gewaarschuwd voor een nieuwe uitdaging, namelijk ‘catfishing’ op de arbeidsmarkt.

‘Catfishing’ op de arbeidsmarkt

Met ‘catfishing’ op de arbeidsmarkt bedoelen we dat organisaties personeel aannemen dat niet over de benodigde vaardigheden bezit, maar deze tekortkomingen weten te verbergen met behulp van AI. Door deze ontwikkelingen wordt het steeds belangrijker dat werkgevers kritisch kijken naar de opvallende/ indrukwekkende cv’s en goed geschreven motivatiebrieven. Indien nodig kunnen deze ook grondig worden gescreend.

Daarnaast is het belangrijk om een overweging te maken tussen de traditionele sollicitatieprocessen en de alternatieve processen die ingezet kunnen worden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de voorspellende waarde van de traditionele sollicitatieprocessen, zoals cv’s, te wensen overlaat. Het wordt steeds moeilijker in te schatten of sollicitanten daadwerkelijk succesvol zullen zijn in hun toekomstige functies. Daarom kijken organisaties steeds vaker naar meer betrouwbare selectiemethoden, zoals verschillende soorten assessments.

ChatGPT op het werk

Cybersecurityspecialist Kaspersky heeft 1000 Nederlanders ondervraagt over hun gebruik van ChatGPT voor hun werk. Onderstaand de uitkomsten uit zijn onderzoek:

 

Aanpassingsvermogen

Naast dat het steeds lastiger wordt om echt geschreven solliciatiebrieven te onderscheiden van gegenereerde sollicitatiebrieven, zegt dit ook iets over het aanpassingsvermogen en de vaardigheid van een sollicitant om met zo’n tool om te gaan. Het vermogen om technologie te integreren in het sollicitatieproces wordt steeds meer gewaardeerd. Hierbij benadrukt Kaspersky, vanuit een beveiligingsperspectief, het belang van het opstellen van duidelijke interne richtlijnen voor het gebruik van AI-tools. Dit benadrukt niet alleen de noodzaak van transparantie, maar ook het belang van het waarborgen van de integriteit van het sollicitatieproces.

Terwijl AI veel toegevoegde waarde toevoegt aan de sollicitatie-ervaring, moeten werkgevers en sollicitanten zich bewust zijn van de uitdagingen en ethische overwegingen die hierbij horen. De juiste balans vinden tussen zelf geschreven informatie en de ondersteuning van AI is van groot belang om de eerlijkheid en effectiviteit van sollicitatieprocessen te handhaven.

 

Bron: (HR Rendement)

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Week van de Werkstress 2023

3 min8 november 2023

Mbo het nieuwe hbo? De toenemende vraag naar vakmensen

2 min3 augustus 2023

De kracht van recruitment marketing

3 min3 augustus 2023