3 min13 maart 2020

Pak de elektrische fiets!

De grootste ergernis van iedereen: in de file staan, waardoor je ook nog eens te laat op je werk komt. De maximumsnelheid op de snelwegen is ook nog eens teruggebracht naar 100 km/u. De oplossing? Pak de fiets! Nu hoor ik je denken: ‘dan kom ik bezweet over en er zijn geen douches op werk…’ Maar met de elektrische fiets voorkom je al dit soort ongemak, zelfs in de wintermaanden!

Nog niet overtuigd? Dan zullen we jou uitleggen waarom je de (elektrische) fiets tóch vaker moet gaan pakken!

Redenen waarom je de elektrische fiets boven de auto móét verkiezen

Je hebt direct een work-out te pakken
Een betere manier om je conditie op peil te houden is er niet! De fiets pakken is toch iets laagdrempeliger dan naar de sportschool gaan. Je beweegt op deze manier ook iedere dag. Het is dus goed voor onze gezondheid! Uit onderzoek is gebleken dat door vaker de (elektrische) fiets te pakken er een duidelijk zichtbare verbetering is qua cardiovasculaire gezondheid, zuurstofopname en bloedsuikerpeil. Denk aan je gezondheid, pak de fiets!

No stress!
Je ergeren omdat je in de file staat of omdat alle parkeerplaatsen bezet zijn… Met een fiets heb je dat niet, hoor! Als we op de fiets zitten ervaren we minder stress blijkt uit onderzoek. Fiets je één keer per week naar je werk, vermindert de stress al met 20%. Maar pak je iedere werkdag de fiets, dan vermindert het risico op stress tot 52%!

We maken de wereld een stukje beter!
Pakken we de auto, dan vervuilen we de lucht. Pakken we de fiets, dan verminderen we dit probleem!

Bespaar geld!
Aan een auto zitten veel kosten verbonden, vooral bij het gebruik ervan. De accu opladen van je elektrische fiets kost je niets! Wat dacht je van parkeerkosten? Of een boete krijgen omdat je de parkeerkaart bent vergeten? Jammer geld!

Je ontwijkt de dagelijkse files
Je rijdt weg vanuit huis of je werk, zet de radio aan en het eerste wat je hoort is de verkeersinformatie met een behoorlijke filelijst. Een uur in de file staan, terwijl de reistijd maar een half uur is. En dat terwijl je ook in je achterhoofd weet dat de komende jaren de files alsmaar langer worden, omdat de wegcapaciteit niet snel genoeg groeit om de verkeersgroei op te vangen. De oplossing? Je raad het al: Pak wat vaker de fiets!

Sightseeingtour door je eigen dorp/stad!
Dan kom je erachter hoe mooi de Twentse omgeving eigenlijk wel niet is! De ‘tussendoor’-weggetjes waar je normaal gesproken niet komt, worden herontdekt. Zeg nou zelf, de groene natuur zien we toch wat liever dan de oneindig lange asfaltwegen?

Hebben we je kunnen overtuigen om een e-bike aan te schaffen? Zo niet, dan heeft het je in ieder geval wel aan het denken gezet! Ons wel! Zo zijn wij aan het kijken om onze medewerkers, die zonder vervoer zitten, te voorzien van een e-bike! Zo kunnen zij gemakkelijk en snel van A naar B komen en zijn zij op tijd op hun werk!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Een tweede sollicitatiegesprek, zo pak je dit aan!

3 min7 november 2023

5 tips om de sollicitatie ervaring te verbeteren

2 min26 september 2023

Zo haal je meer uit je salarisonderhandeling!

3 min4 september 2023