ZZP
3 min16 december 2022

Is werken als freelancer iets voor jou?

Kom alles te weten over het werken als freelancer!

Ben je al een tijdje aan het twijfelen of freelancen iets voor jou kan zijn? Of wil je meer weten over freelancen via Effect? Lees dan vooral verder! Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje én vertellen je over freelancen via Effect. Als je gaat werken als freelancer heb je veel vrijheid in je opdrachten, maar er komt tegelijkertijd ook veel eigen verantwoordelijkheid bij kijken. Kom erachter of freelancen iets is voor jou!

Wat houdt freelancen in?

Freelancen is een vorm van werken waarbij je erg flexibel inzetbaar bent. Freelancen betekent eigenlijk hetzelfde als zzp'er. Als freelancer ben jij gespecialiseerd in een specifiek vakgebied. Opdrachtgevers kunnen jou inschakelen wanneer ze jouw specialisme nodig hebben. Je werkt als freelancer dus meestal voor tijdelijke of specifieke projecten. Het kan ook zijn dat je de ene week een paar dagen bij een bedrijf aan de slag gaat, de andere week fulltime en daarna weer een paar uur in de week. Als freelancer heb jij de vrijheid om je werkweek zelf in te vullen! Natuurlijk zitten er naast een hoop voordelen aan het werken als freelancer ook een aantal nadelen.

De voor- en nadelen van freelancen

Wanneer je gaat werken als freelancer heb je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Zo bepaal je zelf welke opdrachten je aanpakt, waardoor je zelf je werkdagen invult. De opdrachtgever schakelt jou in wanneer ze jouw specialisme nodig hebben. Dit betekent dat jij een leverancier bent van de opdrachtgever, waardoor je zelf kun onderhandelen over de voorwaarden. Naast deze voordelen, zitten er ook nadelen aan het werken als freelancer. Zo moet je zelf op zoek naar opdrachten. Dit betekent dat als je geen opdrachten binnenhaalt er ook geen geld wordt verdiend. Daarnaast heb je geen recht op een inkomen bij ziekte of op vakantiegeld van de opdrachtgever. Je zult dus de administratieve taken zelf moeten regelen. Deze taken zullen veel tijd in beslag nemen, terwijl jij juist bezig wil zijn met het uitvoeren van de opdrachten én tijd wilt overhouden voor je hobby’s. Daarom neemt Effect Personeelsdiensten deze administratieve taken uit handen, zodat jij als freelancer je alleen hoeft te focussen op je werkzaamheden!

Freelancen via Effect

Als je aan de slag gaat als freelancer via Effect nemen wij de gehele administratie uit handen. Ga aan het werk als freelancer via Effect en wij zorgen voor:

  • Nieuwe opdrachten waar je aan de slag kunt
  • Een wekelijkse uitbetaling van jouw facturen
  • Het opstellen van facturen
  • Diverse kortingen voor verschillende producten of diensten
  • Een goedgekeurde modelovereenkomst voor de Wet DBA
  • Diverse doorgroeimogelijkheden, zoals het volgen van een opleiding en bijscholing

Kortom, als je gaat werken als freelancer via Effect nemen wij de minder leuke zaken uit handen, waardoor jij genoeg tijd over hebt voor het leuke werk!

Werken als freelancer via Effect

Ga werken al freelancer via Effect Personeelsdiensten in de bouw, techniek, groen of infra. Schrijf je in via het formulier op de website en profiteer van diverse kortingen en voordelen!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).
werken als freelancer - Lees verder
ZZP

Waarom een bemiddelingsbureau de uitkomst is voor zzp'ers

3 min20 juli 2023

Voordelen werken als zzp'er

2 min30 september 2022
werken als freelancer - Lees verder
ZZP

ZZP opdrachten via Effect!

2 min27 januari 2021