2 min28 oktober 2019

Hoge baangarantie wanneer jij in de bouw of techniek werkt of wilt gaan werken!

Krapte op de arbeidsmarkt

Het gaat momenteel goed met de Nederlandse economie, dit betekent dat bedrijven groeien en er meer mensen nodig zijn. Er zijn dus veel vacatures, maar niet veel werkzoekenden. Het werkloosheidspercentage is momenteel namelijk ontzettend laag in Nederland. Om het wat inzichtelijker te maken hebben we wat gegevens voor je op een rijtje. In het tweede kwartaal van 2019 steeg het aantal openstaande vacatures van 6.000 naar 284.000. Het aantal werklozen daalde met 11.000 waardoor er nog 305.000 werklozen zijn. Omdat er in verhouding erg weinig mensen op zoek zijn naar een baan is het moeilijk om de juiste arbeidskrachten te vinden.

Vooral te merken in de bouw en techniek sector

Vooral bepaalde branches hebben last van de krapte op de arbeidsmarkt, namelijk de bouw en techniek sector. Denk hierbij aan functies zoals elektromonteurs, lassers en plaatwerkers, machinemonteurs, metaal- en constructiewerkers of magazijn en logistiek medewerkers. Wanneer jij opgeleid bent of open staat dit vak te leren ben jij als vakkracht dus ontzettend gewild! Er is veel vraag naar deze functies binnen de sector, waardoor de baangarantie dus heel hoog is.

Beeldvorming rond techniek

Veel mensen worden afgeschrikt door het woord techniek. Er is een beeldvorming ontstaan waarbij mensen denken dat het een moeilijk vak is dat vooral bestaat uit cijfertjes en rekenwerk. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Ben jij handig en heb jij twee rechterhanden? Dan ben je zeker geschikt om de techniek in te gaan! Veel praktijk werk, in de buitenlucht of juist in de werkplaats en veel gezelligheid onder collega’s. Zelfs wanneer jij geen opleiding hebt in deze richting hoeft dat geen probleem te zijn. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om binnen een bedrijf opgeleid te worden. Wij als Effect bieden onder andere deze mogelijkheid. Dus ben jij gemotiveerd en bereid iets bij te leren, de bouw en techniek sectoren bieden jouw zeker weten baangarantie.

Ben jij op zoek naar een baan of wil je switchen van baan en voel je je geprikkeld na het lezen van dit artikel? Neem dan contact met ons op dan bespreken wij de mogelijkheden voor een baan met of zonder opleiding binnen de bouw of techniek. Of lees meer over werken zonder diploma.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Sollicitatiebrief: Mens vs. Machine

2 min28 november 2023

Week van de Werkstress 2023

3 min8 november 2023

Mbo het nieuwe hbo? De toenemende vraag naar vakmensen

2 min3 augustus 2023