3 min13 januari 2023

Effect's top 3: techniek vacatures

Als bemiddelaar in de bouw, techniek, groen en infra hebben wij al veel mensen geholpen aan een nieuwe baan. Wij zijn elke dag bezig met het zoeken naar de juiste match tussen werkgever en werknemer. Zo ook in de techniek. En ook in deze sector zijn de vacatures erg divers. Wil jij graag aan het werk in de techniek? Maar nog geen idee wat bij je past? Dan kunnen wij je helpen. Wij hebben de bekendste techniek vacatures van Effect voor je op een rijtje gezet!

CNC-draaier/ frezer

Een populaire en veel voorkomende vacature in de techniek is de vacature voor CNC-draaier. Maar wat doet een CNC-draaier eigenlijk? CNC-draaien is een verspanende methode. Met behulp van een machine en de speciale draaibank draai je het materiaal in de gewenste vorm. Als je aan het werk gaat als CNC-draaier dan ben je verantwoordelijk voor verschillende taken, zoals het verspanen van materialen, advies geven over het maken van producten, het lezen van technische tekeningen, het herkennen van problemen bij het realiseren van het product en het bewaken van de basisplanning. Erg veelzijdig! Daarnaast beschik je als CNC-draaier over technisch inzicht en weet je hoe je programma’s instelt in de machines. Deze taken moet je nauwkeurig en zelfstandig uitvoeren.

Het mooie aan het werk van een CNC-draaier is dat je bij het gehele proces betrokken bent. Van begin tot eind werk je mee aan producten, zowel kleine als grote werkstukken. Je bent dag in en dag uit verantwoordelijk voor het eindproduct. Is het werken als CNC-draaier iets voor jou? Bekijk dan snel als onze CNC-draaier vacatures. Neem ook een kijkje bij onze CNC-frezer vacatures!

Lasser

Of is een functie als lasser iets voor jou? Als lasser ben je een echte vakman die metalen onderdelen met elkaar verbindt door gebruik te maken van lastechnieken. Je werkt als lasser mee aan veel verschillende en veelzijdige opdrachten. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het assembleren van constructies, installaties en voor het samenstellen en monteren van onderdelen. Ook weet je als lasser alles over diverse lastechnieken als TIG en MIG/MAG. Daarnaast voert een lasser ook werkzaamheden uit als knippen, zetten, slijpen, snijden en uithollen. Je leert als je gaat werken als lasser hoe je technische tekeningen moet lezen en begrijpen. Je kunt altijd je kennis bijspijkeren of up-to-date blijven door het volgen van verschillende trainingen en cursussen.

Ben je enthousiast geworden over de functie van lasser? Neem dan snel een kijkje bij onze verschillende lasser vacatures. Liever een functie binnen een specifieke lastechniek? Bekijk dan onze vacatures voor lasser MIG/MAG of onze vacatures voor TIG lasser.

Operator

Ook is de functie als operator een erg bekende vacature bij Effect. Een operator zorgt ervoor dat machines en installaties draaien én blijven draaien. Jij bent onmisbaar in het productieproces. De werkzaamheden van een operator zijn divers en kunnen per operator functie verschillen. Je werkzaamheden kunnen bestaan uit het bedienen van machines, onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden, de productie controleren en registeren en storingen herkennen, oplossen en doorgeven. Als machineoperator voer je net andere taken uit dan een procesoperator of een technisch operator. Een machineoperator zorgt voor een goede productie van kwalitatieve en kwantitatieve producten, de aan- en afvoer van materialen en stelt de machines juist in. Een procesoperator is weer bezig met het bedienen van de machines en het verhelpen van storingen. Een technisch operator is naast het verhelpen van storingen ook bezig met het uitvoeren van kwaliteitscontroles en met het tellen en inpakken van producten. Een functie als operator is erg veelzijdig!

Aan de slag als operator? Bekijk dan al onze verschillende operator vacatures op onze website. Ben je op zoek naar een specifiekere vacature? Bekijk dan onze vacature als procesoperator, technische operator of machineoperator.

Nu ben jij helemaal op de hoogte van de bekendste techniek vacatures van Effect! Heb jij een functie of vacature gezien die past bij jou? Solliciteer dan vrijblijvend en wij nemen contact met je op. Naast de functies die zijn uitgelicht, hebben we nog veel meer techniek vacatures bij Effect. Bekijk al onze techniek vacatures of neem contact met ons op via 0541-241200 of mail naar info@effectwerkt.nl. Hopelijk spreken wij je snel!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Sollicitatiebrief: Mens vs. Machine

2 min28 november 2023

Week van de Werkstress 2023

3 min8 november 2023

Mbo het nieuwe hbo? De toenemende vraag naar vakmensen

2 min3 augustus 2023