2 min1 juni 2023

Detachering: 4 voordelen voor werkgevers

Iedere organisatie heeft er wel eens mee te maken: hoge werkdruk op specifieke projecten of opdrachten, ziekte, verlof van een vaste medewerker of vacatures die moeilijk zijn in te vullen. In deze situaties is het belangrijk om snel en flexibel te kunnen schakelen. Hier kan detachering een goede oplossing voor zijn. Dankzij detachering heb je op korte termijn een vakbekwame medewerker in dienst, zonder dat je vastzit aan een vast of langdurig contract. Maar wat zijn dan de 4 belangrijkste voordelen van detachering voor werkgevers? Wij vertellen je het!

1. Flexibiliteit

Bij detachering zit je als organisatie niet vast aan een langdurig contract. Hierdoor voorkom je als werkgever hoge kosten wanneer de ondersteuning van de werknemer niet meer nodig is. Ook wanneer de ingehuurde werknemer geen match blijkt te zijn, kan de samenwerking eenvoudig worden beëindigd. Daarnaast hoef je niet door te betalen wanneer de werknemer ziek wordt en hoef je niks te regelen bij doorbetaalde vakantie- of feestdagen, deze zaken vallen onder de verantwoording van het detacheringsbureau, in dit geval Effect Personeelsdiensten. Hierdoor behoud je als werkgever veel flexibiliteit.

2. Snelheid

Als werkgever bespaart het detacheren van een medewerker veel tijd. Het proces van werving & selectie nemen wij voor je uit handen. Wij kunnen door ons grote netwerk en met onze verschillende specialisaties snel een juiste match vinden die past bij jullie organisatie. Hierdoor bespaar je als werkgever veel tijd, omdat je geen uitgebreide sollicitatieprocedures hoeft te doorlopen. Wij kunnen je op korte termijn voorzien van de juiste arbeidskrachten. Dit is vooral een uitkomst als er onverwachts een vaste medewerker uitvalt of als je vaak te maken hebt met piekdrukte in bepaalde seizoenen.

3. Kwaliteit

Wij zorgen voor het gehele proces van werving & selectie, daarbij kijken wij naar opleiding, ervaring, competenties en naar de persoon zelf. Jij als werkgever hoeft alleen een duidelijk beeld voor ons te schetsen met jouw verwachtingen en wat jij nodig hebt en zoekt in een werknemer. Wij kijken wie van onze medewerkers beschikt over de juiste competenties en past binnen jouw organisatie.

4. Een frisse blik op je organisatie

Een nieuwe werknemer kijkt met een andere blik naar jouw organisatie. Ze hebben vaak al veel kennis en ervaring opgedaan bij andere bedrijven. Hierdoor hebben ze veel kennis en ideeën die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor jouw organisatie. De werknemers kunnen je vaste personeel inspireren en zorgen voor een frisse blik op je organisatie!

De bovenstaande voordelen vormen samen één gezamenlijk voordeel, namelijk zekerheid. De zekerheid van een medewerker met vakkennis die snel mee kan draaien. Waar je als werkgever niet gebonden bent aan de werknemer als de behoefte verandert. Spreken deze voordelen van detachering voor werkgevers je aan en ben je direct op zoek naar een vakbekwame medewerker? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@effectwerkt.nl of bel ons op 0541-241200! Benieuwd naar de andere diensten die wij aanbieden? Bekijk dan al onze diensten.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Sollicitatiebrief: Mens vs. Machine

2 min28 november 2023

Week van de Werkstress 2023

3 min8 november 2023

Mbo het nieuwe hbo? De toenemende vraag naar vakmensen

2 min3 augustus 2023