2 min2 september 2022

Bis People sluit zich aan bij House of Covebo en wordt onderdeel van Effect Personeelsdiensten

Hengelo, 2 september 2022 – House of Covebo, voorheen Covebo Group en onderdeel van het Europese House of HR, heeft 100% van de aandelen van Bis People uit Hengelo overgenomen. Het in 2007 door Rutger Hoogwijk opgerichte Bis People, specialist in het uitzenden van personeel in de sectoren bouw en techniek, zal vanaf 1 januari 2023 onder de naam van Effect Personeelsdiensten opereren. De specialist uit Oldenzaal sloot zich in 2017 aan bij de Covebo Groep.

Met een sterke focus op het uitzenden van vakspecifiek personeel bij landelijke bouwbedrijven, vormt Bis People een waardevolle aanvulling op de activiteiten van Effect Personeelsdiensten. “Bis People is bijzonder goed gespecialiseerd en voorziet daarmee een groot aantal gerenommeerde bouwbedrijven van ervaren vakpersoneel. Wij geloven in de kracht van specialisatie en zien een hele waardevolle aansluiting van Bis People bij Effect Personeelsdiensten’, aldus Henk Buitink, CEO van House of Covebo. Effect Personeelsdiensten is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een regionale speler met dagelijks circa 400 vaklieden in de bouw en techniek.

Volgens Rutger Hoogwijk dwingt de huidige arbeidsmarkt Bis People te groeien. “Om onze klanten dezelfde kwaliteit te kunnen blijven leveren moesten we een stap maken. Ik zocht een partij die Bis People daarin kan ondersteunen. Door ons aan te sluiten bij Effect en Covebo kunnen we floreren in deze nichemarkt. Met versterking op het gebied van recruitment en met het ontzorgen op de back office, kunnen we ons blijven focussen op het leveren van kwalitatief, goed vakpersoneel.”

Bis People gaat per 1 januari 2023 verder onder de naam Effect Personeelsdiensten. De operationele bedrijfsvoering en samenstelling van het team van Bis People blijven ongewijzigd. Rutger Hoogwijk blijft actief betrokken bij deze nieuwe fase van het bedrijf.

Over House of Covebo.
House of Covebo heeft dagelijks ruim 10.000 (internationale) medewerkers aan het werk. Hiervan zijn circa 3.500 vaklieden werkzaam in de bouw en techniek via Covebo Bouw & Techniek, Effect Personeelsdiensten, VNOM Bemiddelaar in Techniek en MAATT. Circa 6.500 medewerkers zijn werkzaam in de Productie & Logistiek bij Covebo Productie & Logistiek en Eurojob. FYGI Happy Recruiters, een digitaal platform van en voor freelance recruiters, is eveneens onderdeel van de organisatie. House of Covebo heeft in 2021 een omzet van 420 miljoen euro gerealiseerd.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Effect breidt uit! Wij gaan richting Salland!

2 min15 april 2022

Een dag met Effect's Marjolijn!

4 min29 januari 2021

Een dag met Effect's Luka!

3 min30 oktober 2020