2 min9 juni 2023

4 voordelen van werken in de zomermaanden!

De zomermaanden zijn een tijd van warm weer, vakanties en ontspanning. Maar wist je dat werken tijdens deze periode ook verschillende voordelen met zich meebrengt? Of je nu een student bent die op zoek is naar een zomerbaan of een vakman bent die de seizoensgebonden drukte omarmt, werken in de zomer kan een belonende keuze zijn. Wij vertellen je alles over de voordelen van werken in de zomermaanden!

1. Maak optimaal gebruik van het seizoen

De zomer is het hoogseizoen voor de bouw, techniek, groen & infra sector. Projecten bloeien op en er is een overvloed aan werkgelegenheid. Door in de zomer te werken, kun je optimaal profiteren van de piekperiode van de sector en meer mogelijkheden voor werk en inkomsten vinden. Het is een uitstekende kans om je vaardigheden en expertise in te zetten en tegelijkertijd je carrière verder te ontwikkelen.

2. Werken in de buitenlucht

Veel banen in de bouw, techniek, groen & infra sector zijn gericht op werken in de buitenlucht. Denk aan bouwprojecten, wegenbouw, landschapsarchitectuur en installatiewerkzaamheden. De zomer biedt uitvoerend personeel de ideale gelegenheid om in de open lucht te werken en te genieten van de voordelen van de zomerzon en de frisse lucht. Buitenwerken kan veel voordelen met zich meebrengen, zoals meer energie, een betere stemming en je stressniveau verlagen!

De zomer is een tijd van veel zon en langere dagen. Dit betekent dat je meer natuurlijk licht hebt, wat ook kan bijdragen aan meer energie en een positieve stemming. De zomer is de perfecte tijd om je energie te benutten en je werk met enthousiasme aan te pakken.

3. Extra werkgelegenheid en flexibiliteit

De zomer brengt vaak extra werkgelegenheid met zich mee in de bouw, techniek, groen & infra sector. Door de seizoensgebonden banen door bijvoorbeeld veel projecten, zijn er vaak tijdelijke en flexibele functies beschikbaar. Dit is vooral gunstig voor uitvoerend personeel dat op zoek is naar extra uren, tijdelijk werk of studenten die hun vakantie goed willen benutten. Werken in een seizoensgebonden functie kan je nieuwe vaardigheden bijbrengen, waardevolle werkervaring opleveren en extra inkomsten bieden!

4. Mogelijkheden voor vakgerichte training

De zomermaanden kunnen ook een geschikte tijd zijn om vakgerichte training en bijscholing te volgen. Met minder koude dagen en minder beperkingen door het weer, kun je jezelf verder ontwikkelen door deel te nemen aan cursussen, workshops of certificeringsprogramma's. Deze extra trainingen kunnen je vaardigheden verbeteren en nieuwe carrièremogelijkheden creëren.

Kortom, de zomermaanden bieden verschillende voordelen voor uitvoerend personeel in de bouw, techniek, groen & infra. Het is de ideale tijd om optimaal gebruik te maken van het seizoen, te werken onder gunstige weersomstandigheden, te profiteren van extra werkgelegenheid en flexibiliteit om vakgerichte trainingen te volgen. Maak optimaal gebruik van de zomermaanden!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Sollicitatiebrief: Mens vs. Machine

2 min28 november 2023

Week van de Werkstress 2023

3 min8 november 2023

Mbo het nieuwe hbo? De toenemende vraag naar vakmensen

2 min3 augustus 2023