Werken als verkoopmedewerker

Wat doet een verkoopmedewerker?
Een verkoopmedewerker verkoopt namens het bedrijf producten aan klanten. Jij bent het visitekaartje van het bedrijf. Je staat in een winkel en adviseert en helpt klanten om het juiste product te vinden. Het is aan jou de taak om de klant zo goed mogelijk te helpen en om te zorgen dat de klant tot aankoop overgaat. Dit doe je door de juiste informatie te geven aan de klant, zodat ze zelf de juiste keuze kunnen maken. Jij zorgt ervoor dat de klant de winkel verlaat met een glimlach en een product waar ze écht blij mee zijn!

Waar werk je als verkoopmedewerker?
Je kunt als verkoopmedewerker bij veel verschillende winkels werken. Denk aan het verkopen van vloeren, tegels, tuinmaterialen en gereedschappen. Jij kunt met enthousiasme vertellen over de producten en kunt vragen van klanten inhoudelijk goed beantwoorden. De klanten die je helpt kunnen heel verschillend zijn. Het kunnen particulieren zijn maar ook grote bedrijven. Natuurlijk ben je ook nog met andere taken bezig. Naast het geven van advies ben je ook verantwoordelijk voor het opstellen van offertes, het opnemen van de telefoon, mails beantwoorden, voorraadbeheer en administratieve werkzaamheden. Een erg afwisselende uitdaging!

Welke competenties heeft een verkoopmedewerker?
Een verkoopmedewerker moet communicatief sterk zijn en een echte teamplayer. Je bent veel in contact met klanten en werkt samen met meerdere collega’s. Je hebt een commerciële instelling en je geeft graag advies. Ook heb je verstand van computersystemen, zodat je offertes kunt opstellen en de voorraad kunt beheren.

Werkzaamheden kunnen bestaan uit

  • Advies geven aan klanten
  • Praatje maken met de klant
  • Het verkopen van producten
  • De winkel netjes houden en schoonmaken
  • Administratieve taken
  • Offertes opstellen
  • Telefoon opnemen en het beantwoorden van mails
  • Voorraad beheren

 

Onze werkwijze

Waarom Effect past bij jou!

Bekijk al onze office vacatures

Voor juniors, mediors en seniors!