2 min8 januari 2021

Een succesverhaal om te delen!

Bij Effect Personeelsdiensten maken wij regelmatig mooie gebeurtenissen mee, die écht de moeite waard zijn om te delen. Zo ook het verhaal van Mark*. Door een re-integratie traject wist hij een mooie nieuwe carrière te starten, die goed bij hem past!

Mark kwam via het UWV terecht bij React Twente* . De kernactiviteit van React Twente is het (re)-integreren van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met persoonlijke begeleiding werd er gekeken welk werk goed bij Mark zou kunnen passen en wat hij nodig heeft om zijn werk goed uit te voeren. Ondertussen werkte Mark bij een intern leerwerkbedrijf en hield hij zich bezig met het monteren en fabriceren van entreematten. Nadat dit traject doorlopen is en diegene klaar is voor de arbeidsmarkt, kijkt React Twente naar externe bedrijven waar ze in loondienst kunnen komen. Zodoende kwam React Twente bij ons, Effect Personeelsdiensten, terecht. Ze hadden een vacature van ons gezien als machinaal houtbewerker. Iets wat Mark in het verleden altijd heeft gedaan.

Wij besloten hem uit te nodigen voor een persoonlijke kennismaking om te kijken wat we voor hem kunnen betekenen, aangezien zijn cv goed aansluit bij het werk wat wij hebben. Dit ondanks dat hij een tijdje uit de running is geweest.

Na de kennismaking met hem hebben we hem bij verschillende bedrijven (voornamelijk timmerfabrieken) onder de aandacht gebracht. Hier kwamen ontzettend veel reacties op, met als gevolg dat hij via ons drie verschillende sollicitatiegesprekken had. Het resultaat? Enthousiasme vanuit de bedrijven en Mark kon zelf kiezen bij welke van de drie bedrijven hij graag aan de slag wilde. Uiteindelijk heeft hij gekozen voor het bedrijf waar hij het beste gevoel bij had.

Nu werkt hij als montagemedewerker in een timmerfabriek in Rijssen op de prefab afdeling. Zijn nieuwe collega’s zijn blij met hem en hij gaat gefocust te werk wat maakt dat collega’s met diverse werkzaamheden worden ontzorgd.

Mark*
Dit is een fictieve naam om de anonimiteit van de desbetreffende medewerker te behouden.

React Twente*
De kernactiviteit van React Twente is het (re)-integreren van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze begeleiden en bemiddelen naar werk en bieden daarnaast verschillende trajecten (o.a. tweede spoor, outplacement, werkfit maken, zorgtrajecten) aan. De dienstverlening richt zich op de samenwerking met het (lokale) bedrijfsleven. Vanuit het UWV/gemeenten en het bedrijfsleven worden mensen aangemeld. Mensen die bij React Twente worden aangemeld doorlopen verschillende trajecten en doen ervaring op bij interne leerwerkbedrijven of externe bedrijven, met als einddoel betaald werk bij een externe werkgever of op een andere manier weer maatschappelijk betrokken zijn.

 

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Sollicitatiebrief: Mens vs. Machine

2 min28 november 2023

Week van de Werkstress 2023

3 min8 november 2023

Leer onze nieuwe werkkameraden kennen!

5 min31 oktober 2023