Werken als recruiter bij Effect Personeelsdiensten

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kom werken als recruiter bij Effect! Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe talenten die onze teams in Oldenzaal, Raalte of Lichtenvoorde komen versterken. Ga je bij ons aan de slag als recruiter, dan heb je een zeer afwisselende en uitdagende baan. Klinkt leuk, maar wat houdt dat nou precies in en nog belangrijker: wat levert het jou op?

Wat doet een recruiter

Het uiteindelijke doel is onze kandidaten te helpen en begeleiden naar een nieuwe werkuitdaging. Maar voordat we dat doel bereiken gaat er een belangrijk proces vooraf waarin jij als recruiter een sleutelrol speelt.

De belangrijkste taken bestaan uit:

  1. Zoeken naar kandidaten: Als recruiter maak je gebruik van verschillende bronnen om de juiste kandidaten te vinden, bijvoorbeeld sociale media, jobboards (Indeed, Werkzoeken etc.) en je eigen netwerk.
  2. Selectieproces: Om goed te kunnen beoordelen of een kandidaat goed past bij een vacature is een persoonlijk gesprek belangrijk. Op basis van deze gesprekken krijg jij een goed beeld van de kandidaat en weet je beter bij welke opdrachtgevers hij of zij goed tot zijn recht zal komen.
  3. Onderhandelen: Als je de juiste kandidaat hebt gevonden, onderhandel jij met de opdrachtgever over het salaris, tarieven en voorwaarden.
  4. Relatiebeheer: Daarnaast ben je bezig met het vinden van nieuwe opdrachtgevers en onderhoud je een goede relatie met kandidaten en (huidige) opdrachtgevers. Je zorgt ervoor dat iedereen tevreden is zodat er in de toekomst weer samengewerkt kan worden.

Door de creatieve, energieke en vooral persoonlijke aandacht weten wij kandidaten uit de markt te selecteren en ervan te overtuigen om bij één van onze opdrachtgevers zijn/haar nieuwe uitdaging aan te gaan. Als recruiter denk je in kansen en oplossingen en is er veel ruimte voor je eigen creatieve inbreng en initiatieven.

Zo verloopt het sollicitatie- en werkproces

Onze aanpak!
Werken als recruiter bij Effect -
Please accept marketing-cookies to watch this video.

Voordelen van werken als recruiter

Naast dat het werk van een recruiter uitdagend en afwisselend is, komen er nog een aantal voordelen bij kijken.

Mensen helpen
Als recruiter help jij mensen met het vinden van een (nieuwe) passende baan die aansluit bij hun vaardigheden en interesses. Je begeleidt de kandidaten in het gehele sollicitatieproces en hebt een positieve impact op iemands leven. Dit geeft veel voldoening.

Dynamische werkomgeving
De uitzendbranche is constant in beweging. Je hebt veel contact met verschillende opdrachtgevers en kandidaten met hun eigen uitdaging en verhalen.

Netwerk
Als recruiter ben je veel in contact met kandidaten, opdrachtgevers en andere recruiters uit de uitzendbranche. Dit netwerk kan je helpen bij het vinden van de beste kandidaten of nieuwe opdrachtgevers voor Effect. Daarnaast kan een sterk netwerk je carrièrekansen vergroten.

Professionele ontwikkeling
Werken als recruiter biedt je de kans om je vaardigheden te verbeteren en nieuwe kennis op te doen. Je leert effectief te communiceren, onderhandelen, problemen op te lossen en relaties op te bouwen.

Financiële beloning
Als recruiter bij Effect kan je rekenen op een aantrekkelijk salaris afgestemd op basis van jouw leeftijd en ervaring. Worden de gestelde doelen behaald, dan staat er ook nog een mooie bonus op jou te wachten.

Solliciteer gelijk

Volledig overtuigd en wil jij graag aan de slag als recruiter? Bekijk onze interne vacatures en solliciteer! Misschien heten wij jou binnenkort welkom binnen ons geweldige team.

Een carrière als recruiter niet aan jou besteedt, maar wel graag bij Effect willen werken? Dat is mogelijk! Bekijk onze openstaande vacatures op de afdelingen HR of Marketing.

Wil je graag meer weten over de functie als recruiter? Neem gerust contact met ons op door te mailen naar info@effectwerkt.nl of bel naar 0541 – 241 200.

Marketingmedewerker

Ontwikkelen van online en offline content

HR medewerker

Contract beheer, salarisadministratie, verzuimzaken en inkoop