BBL-Traject

Het is tegenwoordig geen geheim meer dat er steeds meer personeelsschaarste voorkomt in de bouw- en techniekbranche. Dit alles heeft ermee te maken dat steeds meer jongeren vroegtijdig school verlaten en steeds meer vakmensen voor zichzelf beginnen (als zzp’er) of de doorstroom maken naar een kantoorfunctie. Ook wij van Effect merken dat er steeds minder gediplomeerde vakmensen beschikbaar zijn, waardoor wij een nieuw concept hebben gelanceerd, namelijk Leerwerkplek.nl!

Leerwerkplek x Effect Personeelsdiensten

Effect Personeelsdiensten wil het tekort aan vakmensen tegengaan. In samenwerking met Leerwerkplek willen wij dit tekort tegengaan door onze werknemers en potentiële werknemers de mogelijkheid te bieden tot een BBL-opleiding, op niveau 1,2,3 en 4. Een BBL-opleiding duurt gemiddeld 2 jaar en kan worden gevolgd op verschillende locaties door heel Twente, Salland en de Achterhoek.

Om een BBL-opleiding aantrekkelijk te maken voor onze (potentiële) medewerkers, bieden wij de mogelijkheid om de volledige opleiding (lees; opleidingskosten, boekenkosten en eventuele cursussen) te vergoeden. Hierdoor speelt het kostenplaatje voor de kandidaat geen rol meer. Daarnaast bieden wij de kandidaat graag een duidelijk toekomstperspectief. De kandidaat zal zijn gehele opleiding bij één bedrijf volgen en na het behalen van de opleiding ook direct worden overgenomen door het stagebedrijf.

Zo ziet het leerwerktraject eruit

leerwerktraject

Hoe ziet het traject er concreet uit?

Stap 1: Kennismaking tussen Leerwerkplek en het leerbedrijf
Stap 2: Doelgroep bepalen en de vacature concreet maken (eisen en pré’s)
Stap 3: Publicatie van de vacature op social media
Stap 4: Kandidaten op intake
Stap 5: Geschikte kandidaten aannemen
Stap 6: Kandidaat volgt zijn gehele opleiding bij het leerbedrijf
Stap 7: Diploma binnen en een contract bij het leerbedrijf

Welke opleidingen bieden wij tot nu toe aan?

  • Koeltechniek
  • Installatietechniek
  • Elektrotechniek
  • Schilder
  • Stukadoor
  • Metselaar
  • Straatmaker
  • Timmerman

Wat is het voordeel voor het stagebedrijf?

Allereerst zorgen wij voor meer aanwas van mensen met een vakopleiding. Daarnaast stimuleren wij jongeren en carrièreswitchers om weer naar school te gaan en een vak zich eigen te maken. Het bedrijf krijgt twee leerjaren lang een student, die vier dagen in de week meewerkt. De student volgt de gehele opleiding bij hetzelfde bedrijf en kan na het behalen van de opleiding kosteloos worden overgenomen door hetzelfde leerbedrijf. Alle bijkomende kosten voor de opleiding vergoedt Leerwerkplek, evenals extra benodigde cursussen zoals bijvoorbeeld VCA en aanhangerrijbewijs.

Wat kost het een stagebedrijf?

Zoals hierboven al benoemd zijn de opleidingskosten voor de rekening van Leerwerkplek. Wél krijgt een BBL-student per uur uitbetaald. Het uurtarief van de BBL-student is afhankelijk van het CAO dat het bedrijf hanteert, maar valt lager uit dan het tarief van uitzendkrachten of payrollers.

Hoe word ik een erkend leerbedrijf?

Heel simpel. Door op deze link ( >> https://www.s-bb.nl/bedrijven/leerbedrijf-worden/ ) te klikken kom je automatisch uit op de pagina van S-BB. Door een vragenlijst in te vullen en de bedrijfsgegevens achter te laten schrijf je je in als leerbedrijf. Als de keurmeester het bedrijf goedkeurt als leerbedrijf, dan ben je officieel erkend en mag je BBL-studenten in dienst nemen.

Meer vragen over de mogelijkheden betreft BBL via Leerwerkplek?

Heb je een vraag of een bepaalde BBL-opleiding ook via Leerwerkplek kan worden aangeboden, die niet op onze website staat? Wil je nog meer vragen over het BBL-traject? Wil je een concrete vacature voor BBL-studenten via ons regelen? Of heb je overige vragen? Neem dan direct contact op met Lars, Jaap of Steyn! Ze zijn te bereiken op 0541-241257 of per mail via info@leerwerkplek.nl

Interesse?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.