3 min23 januari 2020

Stage lopen bij Effect, veelzijdiger kan niet!

Onze creatieve duizendpoot Luka aan het woord

Een marketing stage bij Effect Personeelsdiensten? Já, dat kan! Luka Janné [student Media, Informatie & Communicatie] weet daar alles van. Maar een stagiaire konden we haar niet noemen, ze was voor ons gewoon een volwaardige medewerker! Ze heeft de marketing een dikke boost weten te geven met al haar creaties. Van webteksten tot het ontwerpen van logo's, editen van video's en alle content die voorbij kwam op de socialmediakanalen. Maar wat vond ze nu eigenlijk van haar stageperiode bij Effect Personeelsdiensten? We stelden ook haar een aantal kritische vragen:

Wat vond je van jouw tijd bij Effect Personeelsdiensten?

“ Bij Effect heb ik een top tijd gehad terwijl ik in eerste instantie niet zeker wist of het wel bij mij paste. Een uitzendbureau, gericht op de bouw en techniek, dat was niet wat ik in eerste instantie in gedachten had. Maar de omschrijving sprak mij aan dus ik ging maar gewoon eens langs. Na een gezellig gesprek wist ik sowieso al dat ik het team leuk zou vinden, en niks is minder waar! Toen bleken er ook nog genoeg leuke en uitdagende werkzaamheden te zijn. Dus ik ging er gewoon voor, en ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik vind het zelfs jammer dat dit halve jaar zo snel voorbij is gegaan en ik nu weg moet. Aankomende maandag begin ik aan mijn tweede stage, maar gelukkig mag ik over twee weken nog met Effect mee naar Parijs (!!) voor de innovatiewedstrijd waar we de afgelopen maanden aan gewerkt hebben.’’

Waar hield je je zoal mee bezig tijdens je stageperiode?

“ Ik heb tijdens mijn stage heel veel verschillende dingen mogen doen. Er werd ook gevraagd naar wat ik graag wou doen en leren. Zo heb ik me bezig gehouden met het schrijven van vacatures en content voor de socials en de website. Daarnaast mocht ik meedenken over strategieën en nieuwe ideeën betreft reclame en campagne. Zelf vind ik vormgeving erg leuk, daarom heb ik ook op dat gebied veel kunnen doen. Ik had niet verwacht dat ik tijdens mijn stage bij Effect zoveel verschillende dingen zou kunnen doen. Ik had ook nog geluk dat ik uitgerekend dit jaar bij Effect kwam, dit jaar bestaat Effect namelijk 10 jaar! Daar kwamen de nodige feestjes en acties bij kijken, ook hierover heb ik mee mogen denken. Alle taarten die naar ons op werden opgestuurd waren natuurlijk ook geen straf!

Wat heb je geleerd tijdens je afstudeerstage bij Effect Personeelsdiensten?

“ Wat ik heb geleerd tijdens mijn stage bij Effect is dat open communicatie heel belangrijk is. Iedereen is altijd open en gewoon lekker zichzelf, we spreken elkaar op dingen aan wanneer nodig en delen op z’n tijd een compliment uit. Daarom is de sfeer bij Effect zo goed.’’

Wat ga je het meest missen hier? En wat absoluut niet?

“ Wat ik het meest ga missen is de gezelligheid. Er wordt serieus en hard gewerkt maar tussendoor wordt er ook gewoon geauwehoerd. Als rond drie uur de motivatie wat verdwijnt wordt er even een balletje door de ruimte geworpen en daarna kunnen we weer verder. Ik ga de Twentse nuchterheid hier ook missen, veel mensen uit dorpen net als ik zelf en op vrijdag met z’n allen een patatje eten onder het genot van wat piratenhits. Tenslotte ga ik ook de fanatieke pingpong wedstrijden in de pauze missen. Wat ik niet ga missen? Eigenlijk heb ik hier een dubbel gevoel bij. Er zijn hier namelijk regelmatig lekkere snacks zoals chocolade pepernoten, snoepjes, koekjes, saucijzen (!!), taart en nog veel meer. Heel lekker natuurlijk, maar niet goed voor mij…

Wat maakt het afstuderen en stagelopen bij Effect Personeelsdiensten net even anders dan anders?

 ‘’ Wat het hier anders maakt is de vrijheid en de mogelijkheden die je krijgt. Wanneer je een idee hebt wordt hier echt naar geluisterd en als het een goed idee is, is de kans groot dat er daadwerkelijk wat mee gebeurd. Mede hierdoor en door hoe ik behandeld werd door mijn collega’s voelde ik me een medewerker in plaats van een stagiaire.’’

Ook op zoek naar zo’n leuke afstudeer/stageplek?

Volg jij op dit moment een studie richting Media, Informatie & Communicatie, Personeel en Arbeid, Commerciële Economie of financieel medewerker en zoek je een afstudeer/stageplek zoals Luka beschrijft? Aarzel dan niet om ons te contacten!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Leer onze nieuwe werkkameraden kennen!

5 min31 oktober 2023

Leer onze nieuwe werkkameraden kennen!

4 min4 juli 2023

Leer onze nieuwe werkvrienden in Lichtenvoorde kennen!

3 min27 juni 2023