5 min22 februari 2021

Afstuderen bij Effect, zo ziet dat eruit!

Er zijn inmiddels al heel wat studenten afgestudeerd bij Effect Personeelsdiensten. Ook dit jaar hebben wij weer een frisse dosis aan afstudeerders. Dit keer zijn het niet alleen nieuwe studenten, maar ook interne medewerkers die gaan afstuderen binnen Effect! Hoe dat er uit ziet? Wij vroegen het aan Jet, Michelle en Sanne!

Vertel eens, wie ben je? Hoe oud ben je? En waar kom je vandaan?

Michelle: Heyy! Mijn naam is Michelle Visscher, ik ben 23 lentes jong en kom uit Hengelo!
Jet: Ik ben Jet Mensen, 21 jaar oud, geboren in Langeveen, woon daar nog steeds en nog lang niet van plan om daar weg te gaan.
Sanne: Hoihoi! Ik ben Sanne Schiphorst en ben 23 jaar oud en woon in  Denekamp.

Welke studie volg je op dit moment?

Michelle: Ik studeer Creative Media and Game Technologies op het Saxion in Enschede. Deze opleiding stond voorheen bekend als Kunst en Techniek, maar is in mijn tweede jaar omgezet naar CMGT. Tijdens  mijn opleiding ben ik met veel verschillende vakken in aanraking gekomen, denk aan vormgeving, video, en animatie maar ook vakken als programmeren, solderen en webdesign. Ontzettend breed dus! Het afgelopen halfjaar heb ik mijn minor Tweedegraads Vakdocent succesvol afgerond als docent Grafische Vormgeving. Nu is het tijd voor de laatste fase van mijn studentenleventje, namelijk het afstuderen!
Jet: In 2016 ben ik begonnen met de studie Commerciële Economie aan het Saxion in Enschede, in de internationale richting. Voor mijn studie heb ik vorig jaar één hele maand in Italië gewoond haha, maar ik moest door de uitbraak van Corona weer terug naar het mooie Langeveen. Nu, bijna vijf jaar later én met een beetje vertraging, ben ik dan ook eindelijk op het punt gekomen dat ik mag gaan afstuderen! 😄
Sanne: Ik volg de studie Office management op hogeschool Windesheim in Zwolle. Dit is een deeltijdstudie, daarnaast ben ik inmiddels alweer een jaar werkzaam bij Effect Personeelsdiensten!

Waar gaat je afstudeeronderzoek over?

Michelle: Mijn afstudeeropdracht is gericht op het bedenken, uitvoeren en testen van een online wervingscampagne op Facebook. Ik ga mij voornamelijk bezig houden met het ontwerpen van verschillende content en ga ik Facebook campagnes opzetten om te kijken welke het best presteren voor Effect.
Jet: Het onderzoek wat ik bij Effect ga uitvoeren is gericht op de tevredenheid en van de uitzendkracht en waar de (eventuele) verbeterpunten liggen binnen de dienstverlening. Het is de bedoeling om uiteindelijk alle bevindingen uit te werken en een adviesrapport op te stellen aan de hand van de bevindingen.
Sanne: Mijn afstuderen richt ik op de urenregistratie en salarisadministratie. Een proces waar ik dagelijks mee bezig ben.

Waarom heb je gekozen om af te studeren bij Effect/ het bedrijf waar je al werkzaam bent?

Michelle: Ik werk inmiddels alweer bijna een jaar parttime voor Effect als (content)Markeer. De keuze voor het afstuderen bij Effect was voor mij al snel gemaakt omdat ik mijn gehele onderzoek goed kan gebruiken tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden als Marketeer. Echter was er tijdens de 'normale/ dagelijkse' werkzaamheden niet echt tijd om dit goed te onderzoeken. Daarnaast zijn de collega's natuurlijk erg gezellig hier, dat maakt het hele afstuderen natuurlijk ook een stuk leuker!
Jet: Ik had op LinkedIn aangegeven dat ik op zoek was naar een afstudeerplek en toen kreeg ik een berichtje van Thijs of ik geïnteresseerd was in een stageplek bij Effect. De opdracht sprak mij direct aan, zelf heb ik namelijk ook een best lange tijd via een bemiddelingsbureau gewerkt en ook heb ik al eerder stage gelopen in deze branche. Het lijkt mij dan ook erg leuk en interessant om het eens van de 'andere' kant te bekijken.
Sanne: Voor mijn studie moet ik  een onderzoek doen naar een proces binnen het bedrijf waar ik werkzaam ben. Bij Effect ben ik wekelijks bezig met een proces waarbij ik tegen dingen aanloop en verbeterpunten in zie! Dit proces wil ik graag optimaliseren voor Effect.

Wat maakt het afstuderen bij Effect leuk?

Michelle: Tijdens het afstuderen bij Effect kan ik aan de slag gaan met een project wat mijzelf aanspreekt maar waar ook daadwerkelijk iets mee wordt gedaan, dat vind ik zelf erg tof! Het is leuk om ergens mee bezig te zijn waar je uiteindelijk zelf profijt van hebt, maar wat daarbij ook een meerwaarde is voor het bedrijf.
Jet: Ik denk het laagdrempelige en de 'gewone' sfeer, het voelde direct goed en wat ik nu al merk is dat er veel vrijheid wordt gegeven. Over de werkzaamheden kan ik nog niet heel veel zeggen, aangezien ik hier net ben, maar ik ga er helemaal vanuit dat het helemaal goed gaat komen!
Sanne: De sfeer op de verschillende afdelingen is erg fijn, iedereen staat voor elkaar klaar! En het is hier altijd erg gezellig. Daarnaast heb je ook erg veel vrijheid en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Welke (gekke) gewoontes heb je?

Michelle: Ik heb heel veel (gekke) gewoontes en trekjes haha! Zo zit ik het liefst aan de rechterkant van iemand, moet altijd alles mooi recht staan zodat alles lekker uitlijnt met elkaar en ontploffen mijn notitieboekjes met allerlei kleurtjes (elk kleurtje heeft een bepaalde betekenis). Kleuren is trouwens voor mij sowieso een 'gevoelig' onderwerp haha! Met een spelletje wil ik altijd rood zijn, staan de kleuren van mijn markeerstiften voor een bepaald doel en ook de was hang ik alleen op met de rode wasknijpers. Zijn de knijpers op? Dan ga ik verder met een andere kleur. Máár zult mij nooit iets geels zien gebruiken haha!! En toch is mijn lievelingskleur licht blauw! Snap jij het nog?! Ik niet in ieder geval hahaha ;)
Jet: Nagelslakken, de lak laten drogen en het dan in 'velletjes' eraf halen. Geen idee waarom, maar op de één of andere manier houd ik het niet vol om nagellak meer dan een paar uur op m'n nagels te laten zitten.
Sanne: Dit is een lastige vraag, haha!! Ik denk dan weer aan de vakjes die ik moet mankeren, net zo breed moeten zijn als mijn markeerstift, maar dat heb ik al eerder genoemd. Mijn bureaustoel staat daarnaast op standje tuinkabouter (heel laag), al heb ik dit zelf niet eens door 😃

Waar maken we jou tussen de middag écht blij mee? Patat met een snack, broodbode of een visje?

Michelle: 100% Broodbode! Heeerlijk! Tenzij ze het visje ooit gaan vervangen voor sushi, dan ben ik namelijk meteen om!
Jet: 100% Broodbode! Patat vind ik alleen lekker bij de McDonalds en van visje krijg je van die vieze handen haha. Een spelt broodje brie met walnoten is voor mij wel echt de ideale lunch
Sanne: Als ik er dan echt één moet kiezen, broodbode!

 

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Leer onze nieuwe werkkameraden kennen!

5 min31 oktober 2023

Leer onze nieuwe werkkameraden kennen!

4 min4 juli 2023

Leer onze nieuwe werkvrienden in Lichtenvoorde kennen!

3 min27 juni 2023