Werken als een montagemedewerker binnendienst (kozijnen)

Wat doet een montagemedewerker binnendienst (kozijnen)?
Als montagemedewerker binnendienst (kozijnen) vervul je een veelzijdige functie. Jouw dagelijkse werkzaamheden zijn het in elkaar zetten en afhangen van kunststof kozijnen en het monteren van hang- en sluitwerk. Samen zet je de kozijnen van begin tot eind in elkaar en maakt deze verzendklaar. Bekijk onze montagemedewerker binnendienst vacatures en wie weet vind je een vacature die bij jou past!

Waar werk je als montagemedewerker binnendienst (kozijnen)?
Als montagemedewerker binnendienst ben je elke dag in de werkplaats te vinden. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een hoogwaardige timmerfabriek die gespecialiseerd is in het vervaardigen van houten en kunststof kozijnen. Je hebt daar samen met een aantal collega’s een eigen plek, waar ook al het gereedschap en de benodigde materialen liggen. Daarnaast werk je altijd met het nieuwste materiaal en de nieuwste machines. Vaak gaat een volautomatisch productieproces hand in hand met het nauwkeurige handwerk van de medewerkers.

Welke competenties heeft een montagemedewerker binnendienst (kozijnen)?
Er bestaat geen specifieke opleiding voor een medewerker binnendiensten in de kozijnen. Vaak leer je het plaatsen van kozijnen in de praktijk van ervaren collega’s, zij kunnen je alles vertellen over het vak. Wel kun je een opleiding tot timmerman volgen, dit heeft veel raakvlakken. Als montagemedewerker binnendienst moet je secuur te werk kunnen gaan. Daarnaast werk je veel samen met verschillende collega’s waardoor je moet beschikken over goede communicatievaardigheden. Verder is het belangrijk dat je bouwtekeningen kunt lezen en begrijpen.

Werkzaamheden kunnen bestaan uit:

  • In elkaar zetten van houten frames;
  • Afhangen van kunststof kozijnen;
  • Het monteren van hang- en sluitwerk;
  • Isoleren van prefab wanden;
  • Afwerken van houten kozijnen of stelkozijnen;
  • Aanbrengen van folie en platen;
  • Het netjes houden van de werkplaats.

Op zoek naar een Leerwerkplek?

Werken en leren tegelijk

Bekijk al onze vacatures

Voor startende en ervaren vakmannen en vakvrouwen