Werken als projectleider

Wat doet een projectleider?
Als projectleider ben je eindverantwoordelijk voor een project. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor de planning, de begroting, het team samenstellen én aansturen en de voortgang in de gaten te houden. Jij neemt de beslissingen en bent het aanspreekpunt.

Waar werk je als projectleider?
Een projectleider werkt vaak in de infra, techniek of in de bouwsector. Binnen deze sectoren zijn er verschillende soorten projecten. Jij als projectleider bent daarom ook de specialist binnen deze specifieke projecten. Je kunt gaan werken als coördinator of projectleider. Als coördinator zorg je ervoor dat alles volgens planning verloopt. Een projectleider verdeelt taken over het team en delegeert deze.

Welke competenties heeft een projectleider?
Als projectleider moet je overzichtelijk kunnen werken en goed kunnen schakelen. In een project kan er veel veranderen en het is daarom belangrijk dat je het overzicht kunt bewaren en er snel geschakeld kan worden. Daarnaast ben je communicatief sterk, daadkrachtig en creatief om optimale oplossingen te bedenken die de opdrachtgevers verrast.

Werkzaamheden kunnen bestaan uit

  • Voorbereiden, plannen en coördineren van projecten
  • Aansturen van een projectteam en leidinggeven.
  • Contact onderhouden met klanten, leveranciers en collega’s
  • Organiseren en controleren van de veiligheid op de werklocaties
  • Bewaken en inzichtelijk maken van de voortgang, efficiency en financiën.

 

Op zoek naar een Leerwerkplek?

Werken en leren tegelijk

Bekijk al onze vacatures

Voor startende en ervaren vakmannen en vakvrouwen