Werken als werkvoorbereider

Wat doet een werkvoorbereider?
Als werkvoorbereider zorg je ervoor dat alle taken om een project te kunnen starten zijn voldaan. Je bent verantwoordelijk voor de planning en regelt zaken op kantoor, zoals het regelen van voldoende personeel en de inkoop van alle materialen. Zo ben je ook bezig met calculaties, inkopen, de ondersteuning en het voorbereiden van alle werkzaamheden. Je controleert en verbetert de werktekeningen en zorgt dat alles volgens planning verloopt.

Waar werk je als werkvoorbereider?
Een werkvoorbereider is werkzaam in de bouw of techniek. De werkzaamheden die je gaat uitvoeren zijn afhankelijk van de industrie waarin je werkzaam bent. Als werkvoorbereider ben je over het algemeen bezig met het coördineren van projecten in de installatietechniek, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en bouw. De meeste tijd breng je door op kantoor, je bent vooral betrokken bij het voortraject, maar wanneer het project loopt blijf je deze ook in de gaten houden. Daarvoor ga je ook de projectlocatie bezoeken.

Welke competenties heeft een werkvoorbereider?
Bij het werk van een werkvoorbereider is het belangrijk dat je snel kunt anticiperen en kunt delegeren. Je stuurt mensen aan en blijft in de gaten houden of alles volgens plan verloopt. Ook gebeuren er onverwachte dingen, zoals een vertraagde levering of er gaat iets kapot. Je moet snel kunnen schakelen en ervoor zorgen dat alles volgens planning blijft lopen.

Werkzaamheden kunnen bestaan uit

  • Inkoop van materialen
  • Het inplannen van personeel
  • Werktekeningen controleren en verbeteren
  • Het project monitoren
  • Calculeren en onderhandelen
  • Snel problemen oplossen
  • Het uit handen geven van taken en mensen hiervoor verantwoordelijk stellen

Onze werkwijze

Waarom Effect past bij jou!

Bekijk al onze office vacatures

Voor juniors, mediors en seniors!