Werken als wegmarkeerder

Wat doet een wegmarkeerder?
Een wegmarkeerder is verantwoordelijk voor het aanbrengen van wegmarkeringen. Wegmarkeringen zijn alle symbolen en tekens die op de weg te vinden zijn. Deze markeringen kunnen tijdelijk of permanent zijn. Je zorgt ervoor dat mensen precies weten waar ze wel en niet mogen rijden. Denk aan wegmarkeringen, zoals stoptekens en voorrangsregels. Jij zorgt ervoor dat mensen veilig van A naar B komen.

Waar werk je als wegmarkeerder?
Als wegmarkeerder ben je vooral bezig met het aanbrengen van markeringen op de weg. Maar je kunt ook wegmarkeringen aanbrengen in fabriekshallen, op schoolpleinen, parkeerplaatsen en voor evenementen. Je gaat samen met collega’s naar de locatie van het project. Omdat je veel verschillende locaties hebt die je bezoekt is het een uitdagende en afwisselende functie. De werkzaamheden voer je uit met een belijningsmachine die je bestuurt. Je maakt bedrijfslogo’s, blindegeleidelijnen en zebrapaden. De wegmarkeringen worden aangebracht met verf of thermoplast.

Welke competenties heeft een wegmarkeerder?
Het werk van een wegmarkeerder is fysiek zwaar werk, het is daarom belangrijk dat je fysiek sterk bent. Je hebt twee rechterhanden en je bent flexibel inzetbaar. Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken en lange dagen te maken.

Werkzaamheden kunnen bestaan uit

  • Aanbrengen van nieuwe belijning
  • Het repareren van wegmarkeringen
  • Het vervangen van wegmarkeringen
  • Je legt tijdelijke verkeersoplossingen aan op de weg

 

Op zoek naar een Leerwerkplek?

Werken en leren tegelijk

Bekijk al onze vacatures

Voor startende en ervaren vakmannen en vakvrouwen