Werken als technisch inkoper

Wat doet een technisch inkoper?
Als technisch inkoper ben je bezig met het vaststellen en het uitvoeren van het complete inkoopbeleid. Je bent hier medeverantwoordelijk voor en voert dit uit op een overtuigende wijze. Je kijkt welke goederen er ingekocht moeten worden en zoekt hier de juiste leverancier bij. Hierbij kijk je naar de prijs-kwaliteitsverhouding en onderhandel je met verkopers. Jij zorgt ervoor dat je de best mogelijke deal krijgt.

Waar werk je als technisch inkoper?
Een technisch inkoper is werkzaam bij een technisch bedrijf. Hierbij kun je denken aan een ICT, energie of chemisch bedrijf. Jij als technisch inkoper onderhandelt met de verkopers en begeleidt het leveringsproces. Je zorgt voor een goede balans tussen het sluiten van een goede deal en het behouden van een goede relatie met de leverancier. Je hebt veel kennis over de technische details van een bedrijf en bent daardoor de ideale inkoper!

Welke competenties heeft een technisch inkoper?
Als technisch inkoper ben jij goed in het onderhandelen van de prijs met de leverancier. Je hebt financieel inzicht en bent digitaal goed onderlegd, waardoor alles soepel verloopt. Daarnaast is het handig als je kennis en ervaring hebt met ERP-systemen en datamanagement. De administratieve taken worden in deze systemen gezet en het is handig als je hier al mee bekend bent. Daarnaast ben je continu bezig met netwerken en ben je communicatief sterk.

Werkzaamheden kunnen bestaan uit

  • Werkvoorbereiding
  • Optimaliseren van het kwaliteitsmanagement
  • Relaties met partners en leveranciers onderhouden
  • Voortgang van leveringen bewaken
  • Zorgen voor een probleemloze productiestroom
  • Uitvoering van inkooptaken
  • Actie ondernemen bij foutieve leveringen

 

Onze werkwijze

Waarom Effect past bij jou!

Bekijk al onze office vacatures

Voor juniors, mediors en seniors!