Werken als montagemedewerker

Wat doet een montagemedewerker?
Als montagemedewerker ben je bezig met het monteren en assembleren van onderdelen. Dit kan het samenstellen zijn van een heel product of een onderdeel hiervan. Een montagemedewerker is vaak gespecialiseerd in een bepaalde industrie. Je werkt met verschillende materialen en gereedschappen om de onderdelen te monteren. Je kunt werken met verschillende materialen, van hout tot plastic en van kleine tot grote onderdelen.

Waar werk je als montagemedewerker?
Het werk van een montagemedewerker is afhankelijk van de industrie waar je werkzaam bent. Zo kun je bijvoorbeeld werken in de uitbouw, timmerindustrie of prefab. Het ligt aan de industrie welke gereedschappen je gaat gebruiken. Ook verschilt de locatie waar je werkt. Er zijn montagemedewerkers die op projectbasis werken maar ook montagemedewerkers die werken op locatie, zoals op een fabrieksterrein of werkplaats. Je zorgt ervoor dat onderdelen worden samengevoegd tot een eindproduct. Denk hierbij aan het plaatsen en koppelen van dranghekken, het op- en afbouwen van schappen in supermarkten én het monteren van meubels en kasten.

Welke competenties heeft een montagemedewerker?
Je hebt als montagemedewerker twee rechterhanden. Je kunt goed overweg met hand- en elektrisch gereedschap en hebt technisch inzicht. Je weet hoe je tekeningen moet lezen en let op details. De onderdelen die je monteert verschillen veel van elkaar. Het is belangrijk dat je werkt volgens de veiligheidsmaatregelen en dat je hierin je verantwoordelijkheid neemt.

Werkzaamheden kunnen bestaan uit

  • Monteren van verschillende soorten onderdelen
  • Het plaatsen en koppelen van dranghekken voor evenementen
  • Op- en afbouwen van schappen
  • Assembleren van diverse onderdelen
  • Het lezen van werktekeningen
  • Het monteren van beglazing

Op zoek naar een Leerwerkplek?

Werken en leren tegelijk

Bekijk al onze vacatures

Voor startende en ervaren vakmannen en vakvrouwen