Werken als MIG / MAG lasser

Wat doet een MIG / MAG lasser?
Een MIG / MAG lasser voert een specifieke lastechniek uit. De naam is een afkorting en staat voor metal inert gas / metal active gas. Eigenlijk zijn het twee verschillende soorten maar vaak wordt het toch gezien als dezelfde techniek, omdat alleen het gas verschillend is. Bij het MIG / MAG lassen wordt er een hoge temperatuur en hoge neer smelt gerealiseerd. Deze lasprocessen worden vaak gebruikt voor de productie van voertuigen, tanks en leidingen. Bij MIG/MAG lassen zijn de lasnaden sterk en is er weinig vervorming, waardoor er vaak geen nabewerking meer nodig is. Lijkt je een baan als MIG/ MAG lasser wat voor jou? Neem dan zeker een kijkje op onze MIG/MAG lasser vacature pagina!

Waar werk je als MIG / MAG lasser?
Als MIG / MAG lasser kun je terecht komen in de sectoren techniek, bouw en productie. In deze sectoren is er continu sprake van innovatie van producten, bijhorende diensten en processen. Dankzij deze innovaties zijn er veel veranderingen in het werkveld van de MIG/MAG lassers. Dit zorgt voor nieuwe carrièremogelijkheden en verschillende vacatures.

Welke competenties heeft een MIG / MAG lasser?
Om aan de slag te gaan is het belangrijk dat je nauwkeurig te werk gaat. Het is een erg precieze vorm van lassen waardoor je accuraat moet kunnen werken. Daarnaast is het belangrijk dat je als MIG/ MAG lasser gekregen instructies goed opvolgt. Tijdens de werkzaamheden kan er veel misgaan als dit niet voldoende gebeurt. Ook moet je een praktische en gestructureerde persoonlijkheid hebben. Je moet graag willen werken met materialen, gereedschappen, machines en voertuigen. Verder moet je als MIG/ MAG lasser houden van duidelijke, afgebakende werkzaamheden.

Werkzaamheden kunnen bestaan uit

  • Het lassen van o.a. voertuigen, leidingen en tanks;
  • Het samenstellen van nieuwe componenten;
  • Werken aan de hand van (technische) werktekeningen en werkvoorbereidingen;
  • Het uitvoeren van controles;
  • Machineonderhoud ;
  • Werkzaamheden als buigen, knippen, slijpen, boren en zagen kunnen ook voorkomen.

 

 

Op zoek naar een Leerwerkplek?

Werken en leren tegelijk

Bekijk al onze vacatures

Voor startende en ervaren vakmannen en vakvrouwen