Werken als magazijnmedewerker

Wat doet een magazijnmedewerker?
Als magazijnmedewerker zorg je voor het laden en lossen van goederen en het in- en uitvoeren hiervan. Je organiseert het magazijn en voert de gegevens door in de computersystemen. Ook sorteer je orders en maak je ze verzendklaar. Als magazijn medewerker heb je een afwisselende en uitdagende baan!

Waar werk je als magazijnmedewerker?
Een magazijnmedewerker werkt in een magazijn of opslagplaats. Hier ontvang je artikelen die naar binnenkomen, sorteer je deze en voer je ze door in het computersysteem. Je bereid orders voor die vertrekken en pakt ze in. Als magazijnmedewerker moet je soms ook in een heftruck of reachtruck rijden om goederen te organiseren. Het is handig om een heftruck of reachtruck certificaat te hebben. Uiteraard is dit niet altijd nodig of zijn er mogelijkheden om deze te halen.

Welke competenties heeft een magazijnmedewerker?
Je bent als magazijnmedewerker accuraat en nauwkeurig. Bij het laden en lossen van orders is het belangrijk dat de goederen netjes en zorgvuldig worden ingepakt. Je kunt goed plannen en organiseren en zorgt dat het magazijn op orde is. Daarnaast ben je ook klantgericht en kun je het contact met klanten en leveranciers goed onderhouden.

Werkzaamheden kunnen bestaan uit

  • Ordenen van producten en goederen
  • Controleren van producten
  • Goederen verzendklaar maken
  • Gegevens invoeren
  • Plannen en organiseren van het magazijn

 

Op zoek naar een Leerwerkplek?

Werken en leren tegelijk

Bekijk al onze vacatures

Voor startende en ervaren vakmannen en vakvrouwen