Werken als logistiek medewerker

Wat doet een logistiek medewerker?
Een logistiek medewerker werkt in een loods, magazijn of distributiecentra. Denk aan een magazijn van een productie- of transportbedrijf. Je zorgt dat de goederenstroom goed verloopt. Zo ontvang je producten, pak je ze in en maak je de orders verzendklaar. Je bent als uitvoerende kracht vooral fysiek bezig. Bekijk hier onze logistiek medewerker vacatures. En wie weet vind jij de vacature die bij jou past!

Waar werk je als logistiek medewerker?
Je werkt als logistiek medewerker dus in een opslagplaats van een productie- of transportbedrijf. Dit kan in verschillende sectoren zijn, maar de werkzaamheden komen met elkaar overeen. Zo ben je bezig met het verzamelen, verpakken en verzendklaar maken van goederen die verzonden moeten worden. Naast fysiek werk kun je ook administratieve taken uitvoeren. Wanneer je komt te werken in grotere magazijnen kun je als logistiek medewerker ook gebruik maken van steekwagens of heftrucks.

Welke competenties heeft een logistiek medewerker?
Het is belangrijk dat je accuraat en nauwkeurig kunt werken. Bij het laden en lossen van orders is het belangrijk dat de goederen netjes en zonder fouten worden ingepakt. Je bent flexibel en kunt zelfstandig werken. Daarnaast ben je goed in het plannen en organiseren van het magazijn. Zo houd je het magazijn netjes en kunnen jij en je collega’s georganiseerd te werk gaan.

Werkzaamheden kunnen bestaan uit

  • Verplaatsen van in- en uitgaande goederen
  • Orders verzendklaar maken
  • Administratieve taken uitvoeren
  • Organiseren van het magazijn

 

Op zoek naar een Leerwerkplek?

Werken en leren tegelijk

Bekijk al onze vacatures

Voor startende en ervaren vakmannen en vakvrouwen