Werken als interieurbouwer

Wat doet een interieurbouwer?
Als interieurbouwer ben jij een echte vakman die verantwoordelijk is voor het maken van interieur voor bijvoorbeeld winkels en kantoren. Een interieurbouwer wordt vaak vergeleken met een timmerman, maar een interieurbouwer gaat veel preciezer te werk en maakt vaak meubilair speciaal op maat voor de klant. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan op maat gemaakte balies of het maken van speciale kasten of stellingen.

Waar werk je als interieurbouwer?
Je werkt als interieurbouwer vaak op locaties of in een werkplaats waar je meubilair maakt volgens een tekening. Omdat je altijd klant specifiek interieur maakt ben je nooit lang op dezelfde locatie aan het werk. Dit maakt je baan ontzettend veelzijdig en zorgt veel variatie en creativiteit. Bedrijven die actief zijn binnen de interieurbouw zijn kantoren, particulieren (huizen) ziekenhuizen, winkels, en andere openbare gebouwen.

Welke competenties heeft een interieurbouwer?
Als interieurbouwer moet je over een grote capaciteit aan creativiteit beschikken. Je werkt altijd aan verschillende projecten en elk project is uniek. Dit vergt een creatief een brein. Daarnaast moet je precies te werk kunnen gaan en heb je inzicht nodig over de omgeving. Het interieur wat jij ontwerpt en/ of bouwt is namelijk allemaal op maat gemaakt en is overal verschillend. Je mag dus best een echte perfectionist zijn als interieurbouwer!

Werkzaamheden kunnen bestaan uit

  • Het op maat maken van meubels, kasten, balies, etc.;
  • Hout profileren, zagen, vrezen en schaven;
  • Platen afplakken met folies;
  • Tekeninglezen;
  • Winkels of bedrijven (opnieuw) inrichten;
  • Offertes maken;
  • Diverse onderdelen vervaardigen, spuiten of verven.

Op zoek naar een Leerwerkplek?

Werken en leren tegelijk

Bekijk al onze vacatures

Voor startende en ervaren vakmannen en vakvrouwen