Werken als hovenier

 

Wat doet een hovenier?
Als hovenier houd je je bezig met het onderhouden en aanleggen van tuinen en andere groenvoorzieningen als parken, groenstroken en plantsoenen. Wat je precies doet ligt aan je specialisatie of aan de opdracht die je krijgt. Zo zijn sommige hoveniers alleen bezig met het aanleggen van groenvoorzieningen, terwijl de ander zich enkel bezighoudt met onderhoud. Het is daarom belangrijk dat je weet wat je wil gaan doen. Zijn dit grote of kleine projecten? Het aanleggen van tuinen of planten kweken? Of misschien wil je klanten adviseren over tuinonderhoud. De keuze is aan jou!

Waar kun je werken als hovenier?
Hoveniers kunnen op heel veel verschillende plekken werken. Bij deze plekken kun je denken aan bijvoorbeeld hoveniersbedrijven, gemeentes, tuincentra, campings, vakantieparken en provincies. Wij hebben een ruim aanbod aan hovenier vacatures openstaan. Kijk eens tussen onze hovenier vacatures, en wie weet staat er een passende vacature voor jou tussen!

Welke competenties heeft een hovenier?
Als hovenier is het goed om creatieve en fantasierijke geest te hebben. Elke groenvoorziening moet er ten slotte anders uit zien. Ook is het belangrijk dat je snel kunt werken en je productief kunt zijn. Op deze manier houd je de klant tevreden en belast je het budget niet te veel. Verder moet je veel energie hebben om ook zwaardere werkzaamheden een hele dag vol te kunnen houden. Typische competenties voor een hovenier zijn anticiperen, creativiteit, energie en klantgerichtheid.

Werkzaamheden kunnen bestaan uit:

  • Groenvoorzieningen ontwerpen;
  • Tuinen of andere groenvoorzieningen voorzien van planten;
  • Onderhoudswerkzaamheden als snoeien, maaien, bemesten, knippen van hagen, onkruid wieden en het verplanten van bomen of planten;
  • Het bestraten van een terrein;
  • Irrigatiesystemen aanleggen;
  • Planten kweken met stekken of met zaden;
  • Klanten adviseren over tuinonderhoud;
  • Vijvers, terrassen, schuttingen, paden en tuinhuisjes aanleggen.

Op zoek naar een Leerwerkplek?

Werken en leren tegelijk

Bekijk al onze vacatures

Voor startende en ervaren vakmannen en vakvrouwen