Werken als heftruckchauffeur

Wat doet een heftruckchauffeur?
Een heftruckchauffeur maakt gebruik van een heftruck om zware goederen te verplaatsen. Denk hierbij aan het in- en uitladen van een vrachtwagen. Het gaat om korte afstanden. Je doet dit voornamelijk zelfstandig, maar je bent zeker niet alleen aan het werk. Er zijn meerdere werknemers bezig met het laden en lossen. Zou je graag willen werken als heftruckchauffeur? Kijk dan snel tussen onze heftruckchauffeur vacatures!

Waar werk je als heftruckchauffeur?
Je komt te werken in een magazijn met meerdere werknemers. Er zullen meer collega’s zijn die een heftruck besturen. Daarom moet er bij het besturen van een heftruck rekening gehouden worden met de veiligheid. Je werkt met procedures en instructies die je nauwkeurig moet opvolgen. Dit allemaal zodat er veilig gewerkt kan worden.

Welke competenties heeft een heftruckchauffeur?
Als heftruckchauffeur ben je zelfstandig en heb je inzicht in je omgeving. Je kunt zelfstandig in- en uitladen en kunt het magazijn organiseren. Ook ben je communicatief sterk en nauwkeurig. Het is belangrijk voor een heftruckchauffeur om voorzichtig te zijn en om goed samen te werken met collega’s.

Werkzaamheden kunnen bestaan uit

  • In- en uitladen van goederen
  • Magazijn organiseren
  • Orders verzamelen
  • Administratieve handelingen verrichten
  • Goederenverplaatsing verzorgen

 

Op zoek naar een Leerwerkplek?

Werken en leren tegelijk

Bekijk al onze vacatures

Voor startende en ervaren vakmannen en vakvrouwen