Werken als dakdekker

Wat doet een dakdekker?
Een dakdekker brengt een beschermende laag aan op een dak. Op deze manier wordt het dak beschermd tegen verschillende weersomstandigheden. Om het dak te beschermen gebruikt een dakdekker diverse materialen als dakbedekking. Ook voert je regelmatig onderhoudsklussen en reparaties uit. Een afwisselende baan zoals je ziet! Denk je dat deze werkzaamheden bij jou passen? En vind je het fijn om in de buitenlucht bezig te zijn? Kijk dan eens tussen onze dakdekker vacatures, wie weet staat er een vacature tussen die past bij jou!

Waar werk je als dakdekker?
Als dakdekker werk je meestal bij een gespecialiseerd dakbedekkingsbedrijf of bij een aannemersbedrijf. Maar ook kun je aan de slag als zzp’er in dit werkveld. De werkzaamheden die je uitvoert kunnen plaats vinden op verschillende plekken. Hierbij kun je denken aan nieuwbouw, restauratie en renovatieprojecten. Maar ook aan de particuliere bouw voor woningen. Er zijn veel bedrijven met verschillende specialisaties. Waar je gaat werken is aan jou!

Welke competenties heeft een dakdekker?
Als dakdekker moet je accuraat te werk kunnen gaan. Veel werkzaamheden bestaan uit erg precieze handelingen waardoor een beetje perfectionisme geen kwaad kan. Je werkt vaak zelfstandig zonder constante aansturing of aanwezigheid van een leidinggevende. Hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid. Daarnaast moet je als dakdekker uiteraard geen hoogtevrees hebben gezien je op grote hoogtes te werk gaat. Beschik jij over deze competenties? Wacht dan niet langer en bekijk onze vacatures!

Werkzaamheden kunnen bestaan uit

  • Daken voorzien van (nieuwe) dakbedekking;
  • Het verwijderen of repareren van een dakconstructie;
  • Aanbrengen van onderconstructie;
  • Het dak op maat maken;
  • Daken onderhouden;
  • Goten, regenpijpen en dakramen aanbrengen;
  • Het voorbereiden van de ondergrond;
  • Werktekeningen lezen en instructies volgen.

Op zoek naar een Leerwerkplek?

Werken en leren tegelijk

Bekijk al onze vacatures

Voor startende en ervaren vakmannen en vakvrouwen