Werken als commercieel medewerker binnendienst

Wat doet een commercieel medewerker binnendienst?
Als commercieel medewerker binnendienst kun je veel verschillende verkoopondersteunende beroepen uitoefenen. Je houdt je bezig met het behandelen van klachten, het verwerken van orders en het voeren van verkoopgesprekken. Het doel van een commercieel medewerker binnendienst is het verhogen van de omzet door te verkopen en de klanttevredenheid te vergroten. Voor alle commercieel medewerker binnendienst vacatures kijk je hier!

Waar werk je als commercieel medewerker binnendienst?
Een commercieel medewerker binnendienst kan in verschillende bedrijven werken. Zo kun je aan het werk bij een telecom- en internetbedrijf, een productiebedrijf of een transportbedrijf. Alle bedrijven waar een commercieel medewerker binnendienst werkt hebben gemeen dat ze een winstoogmerk hebben. Genoeg keuze!

Welke competenties heeft een commercieel medewerker binnendienst?
Als commercieel medewerker binnendienst moet je resultaatgericht te werk kunnen gaan. Veel van je werkzaamheden bestaan uit het verkopen van producten of diensten waardoor het belangrijk is dat je gestelde doelen kunt behalen. Je bent klantgericht en hebt een gevoel voor doorzettingsvermogen. Daarnaast moet je flexibel zijn, je hebt gevarieerde werkzaamheden en spreekt veel verschillende mensen, je werkdag zal niet snel saai zijn.

Werkzaamheden kunnen bestaan uit

  • Het adviseren van klanten
  • Beantwoorden en afhandelen van klachten
  • Klanttevredenheid monitoren
  • Het opstellen van facturen en offertes
  • Productkennis ontwikkelen
  • Het afhandelen van bestellingen
  • Meewerken aan marketing- en verkoopacties

 

Onze werkwijze

Waarom Effect past bij jou!

Bekijk al onze office vacatures

Voor juniors, mediors en seniors!