Werken als bouwkundig tekenaar

Wat doet een bouwkundig tekenaar?
Een bouwkundig tekenaar vertaalt de kijk en de visie van een architect naar een werkbare bouwtekening. Deze bouwtekening nemen aannemers als basis voor de bouw. Je taak als bouwkundig tekenaar is dus om zo nauwkeurig en gedetailleerd mogelijk de bouwtekening te maken. Zo creëer je een duidelijk overzicht voor de aannemer. Je maakt de tekeningen op papier, of via een computersoftware. Je bent bezig met het verzamelen van informatie. Denk hierbij aan technische gegevens, juridische aspecten en foto’s om de plannen te kunnen realiseren. Je maakt berekeningen voor productonderdelen, bedenkt oplossingen voor inrichtingen en installaties én plant projecten en installaties in volgens de normen. Daarnaast heb je contact met projectleiders en constructeurs. Een erg afwisselende functie! Bekijk hier alle bouwkundig tekenaar vacatures!

Waar werk je als bouwkundig tekenaar?
Als bouwkundig tekenaar ben je in dienst bij een bouwbedrijf, overheidsinstelling, architectenbureau of ingenieursbureau. Je werkt samen met projectleiders en aannemers, en blijft gedurende het project met hen in contact. Tijdens de bouw kunnen er problemen ontstaan, je blijft daarom in contact om deze problemen direct op te kunnen lossen.

Welke competenties heeft een bouwkundig tekenaar?
Je bent gedreven en ambitieus aangelegd. Wanneer er een tekening gerealiseerd moet worden of er gaat iets fout tijdens de bouw ben jij de persoon die meedenkt. Je neemt initiatief en zorgt dat alles volgens plan blijft verlopen. Ook heb je ervaring of ben je bekend met de tekenprogramma’s AutoCad en Revit.

Werkzaamheden kunnen bestaan uit

  • Ontwerpen van bouwtekeningen
  • De visie van de architect tot in detail vertalen
  • Werken met verschillende computersoftware
  • Tekeningen maken in AutoCad en Revit
  • Contact onderhouden met mensen op de bouwplaats
  • Samenwerken met projectleiders en aannemers

 

Op zoek naar een Leerwerkplek?

Werken en leren tegelijk

Bekijk al onze vacatures

Voor startende en ervaren vakmannen en vakvrouwen