Werken als assemblagemedewerker

Wat doet een assemblagemedewerker?
Een assemblagemedewerker is verantwoordelijk voor het in elkaar zetten van producten met kant-en-klare onderdelen. Dit gebeurt aan een lopende band. Assembleren is het samenstellen van producten uit verschillende onderdelen. Aan de hand van een tekening en instructies assembleer je onderdelen van mechatronische producten. Vaak zijn dit erg kleine onderdelen en moet je nauwkeurig te werk kunnen gaan. Klinkt dit als een baan die past bij jou? Wacht dan niet langer en bekijk onze assemblagemedewerker vacatures en solliciteer!

Waar werk je als assemblagemedewerker?
Als assemblagemedewerker kun je gaan werken in de metaal-, hout- of kunststofindustrie. Naast het assembleer werk ben je ook bezig met het verzamelen en ordenen van onderdelen. Je bestudeert de werktekeningen en je doet de nacontrole van je eigen werk. Ook ben je bezig met het bijhouden van de administratie. Je hebt veel verschillende taken. Geen dag is hetzelfde!

Welke competenties heeft een assemblagemedewerker?
Het werk van een assemblagemedewerker is erg precies. Het is daarom belangrijk dat je nauwkeurig werkt en kunt omgaan met details. Daarnaast ben je zelfstandig en heb je technisch inzicht. Je staat alleen aan de band en bent verantwoordelijk voor het assembleren van onderdelen. Je monteert deze onderdelen aan de hand van een technische tekening. Belangrijk is dat je weet hoe je deze tekeningen moet lezen, zodat de onderdelen juist gemonteerd worden.

Werkzaamheden kunnen bestaan uit

  • Materiaal controleren
  • Aan de hand van de tekening het paneel verlijmen
  • Verrichten van administratie
  • Je werkplek op orde houden
  • Onderdelen verzamelen en organiseren

 

Op zoek naar een Leerwerkplek?

Werken en leren tegelijk

Bekijk al onze vacatures

Voor startende en ervaren vakmannen en vakvrouwen