Werken als accountmanager binnendienst

Wat doet een accountmanager binnendienst?
Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor het beheren van bestaande en nieuwe klantrelaties. Je bent de vaste contactpersoon voor klanten en opdrachtgevers. Het is belangrijk dat je zorgt dat klanten de producten en diensten blijven afnemen en je nieuwe klanten binnenhaalt. Ook kun je als accountmanager binnendienst medeverantwoordelijk worden voor taken zoals het verkoopplan opstellen en het strategisch beleid. Bekijk hier onze accountmanager binnendienst vacatures.

Waar werk je als accountmanager binnendienst?
Je kunt als accountmanager binnendienst in veel verschillende sectoren werken. De functie en werkzaamheden bij andere bedrijven kunnen verschillen. Als accountmanager binnendienst ben je vooral bezig met het opstellen van offertes en het sturen van brochures naar klanten. Je doet dit voornamelijk telefonisch en per mail vanaf kantoor. De werkzaamheden die je gaat uitvoeren zijn relatieonderhoud, administratie bijhouden, marktanalyses en het behalen van doelstellingen.

Welke competenties heeft een accountmanager binnendienst?
Klantgericht, doorzettingsvermogen en onderhandelen zijn termen die jouw omschrijven. Je bent als accountmanager binnendienst druk met het binnenhalen van nieuwe klanten en het verkopen van producten. Je bent betrouwbaar en eerlijk. Je hebt kennis van de producten en bent communicatief sterk. Jij weet als geen ander hoe je de klanten binnenhaalt!

Werkzaamheden kunnen bestaan uit

  • Klantcontact onderhouden
  • Nieuwe klanten binnenhalen
  • Producten en diensten verkopen
  • Opstellen van offertes
  • Sturen van brochures
  • Administratie bijhouden
  • Marktanalyses uitvoeren

 

Onze werkwijze

Waarom Effect past bij jou!

Bekijk al onze office vacatures

Voor juniors, mediors en seniors!