BBL-opleiding

Sinds kort bieden wij van Effect ook BBL-opleidingen aan. Zo’n BBL-opleiding kun je door heel Twente gaan volgen, bijvoorbeeld in Vroomshoop, Almelo, Holten en Enschede. Door een BBL-opleiding te volgen zorg jij ervoor dat je heer en meester wordt in een bepaald vakgebied. Een BBL-opleiding is te volgen op 4 niveaus, namelijk 1,2,3 en 4. Bij niveau 1 en 2 leer je de basis en bij niveau 3 de verdieping. Vervolgens kun je je nog verder specialiseren op niveau 4, waarbij ook veel theorie komt kijken. Als BBL-student werk je 4 á 5 dagen in de week mee bij het stagebedrijf. Studenten onder de 21 jaar werken 4 dagen mee bij het stagebedrijf en hebben 1 dag in de week les. Studenten boven de 21 jaar werken 4 of 5 dagen mee bij het stagebedrijf en hebben 1 of 2 avonddelen les.

Wat is ons concept?

Effect Personeelsdiensten is gespecialiseerd in de bouw- en techniekbranche. Wij bieden voor beide branches diverse opleidingen aan. Deze opleidingen zijn allemaal te vinden op onze BBL vacature pagina. Ook bieden wij opleidingen aan in het groen. Mocht je op zoek zijn naar een opleiding, die niet op onze website staat? Neem dan contact op met ons via 0541 24 12 00.

Hoe ziet ons concept eruit?

Stap 1: Kennismaken
Allereerst nodigen we jou uit voor een persoonlijke kennismaking bij ons op kantoor. Tijdens dit gesprek nemen we een aantal basis onderwerpen door, zoals jouw werkachtergrond, schoolachtergrond en reismogelijkheden.

Stap 2: Wensen bespreken
Nu we de basis in kaart hebben, gaan we jouw wensen bespreken. Hierbij is het belangrijk dat je je van tevoren alvast een beetje hebt ingelezen over wat je met welke opleiding precies kunt én wil gaan doen. Ook is het erg belangrijk om in kaart te brengen wat je absoluut niet wilt gaan doen, gezien je met een opleiding meerdere kanten op kan.

Stap 3: Vacatures doornemen
De opleiding die je wilt gaan volgen en de bijbehorende wensen zijn nu in kaart gebracht. Nu gaan we samen meerdere openstaande vacatures doornemen bij diverse bedrijven in de regio Twente. Concreet nemen we elk bedrijf door.

Stap 4: Gesprekken inplannen
Je hebt nu aangegeven welke bedrijven je interessant vindt. Hier zie jij jezelf dus wel 2 á 3 jaar lang stagelopen. Je gaat op gesprek bij de desbetreffende bedrijven en laat je informeren over wat zij jou te bieden hebben. Vervolgens maak je zelfstandig de keuze waar jij graag stage wilt lopen. Mocht er van beide kanten een goede match zijn, dan ga jij beginnen bij het door jou gekozen leerbedrijf!

Stap 5: Inschrijven voor de opleiding
Bij deze stap gaan we twee dingen doen. Allereerst gaan we het contract ondertekenen, waardoor jij tijdens de gehele opleiding stage kunt gaan lopen bij het leerbedrijf. Vervolgens gaan we jou samen inschrijven voor de gekozen opleiding. Ook zorgen we ervoor dat we gelijk de benodigde boeken bestellen en alle leerovereenkomsten ondertekenen.

Stap 6: Diploma en contract!
Het is zover. Na 2 jaar lang de opleiding te hebben gevolgd, heb je nu het diploma binnen. Met het diploma op zak kun je rechtstreeks in dienst komen bij hetzelfde leerbedrijf. Je komt hier nu in dienst als werknemer mét 2 jaar ervaring in de branche. Als werknemer kun jij jezelf nog verder gaan ontwikkelen tot een echte vakman!

Effect Educatie - video placeholder image

Wat zijn de voordelen voor jou?

Er zijn veel voordelen voor jou, als je een BBL-opleiding gaat volgen via Effect. Eén van de voordelen is dat wij de gehele opleiding voor jou vergoeden. Dit houdt in dat wij voor jou betalen; de opleidingskosten, de boeken en extra cursussen (zoals VCA en aanhangerrijbewijs). Daarnaast hebben wij jarenlange ervaring in de bouw- en techniekbranche, waardoor wij precies weten welke bedrijven het beste bij jou als persoon en jouw wensen passen. Tevens loop je de gehele opleidingsperiode stage bij 1 leerbedrijf, waar je vervolgens na het behalen van jouw opleiding rechtstreeks in dienst kunt komen!

Wat kost het jou?

Kort gezegd; het kost jou 2 jaar aan inspanning! Voor de rest kost het jou helemaal niks. Wij vergoeden de volledige opleiding voor je. Daarnaast vergoeden wij ook extra cursussen voor je.

Wat levert het jou op?

Het volgen van een BBL-opleiding via Effect levert jou verschillende dingen op. Allereerst levert het jou natuurlijk een diploma van de opleiding op. Tijdens de gehele opleiding helpt zowel het leerbedrijf als Effect jou met het behalen van schoolopdrachten, waardoor jij de opleiding gegarandeerd haalt! Daarnaast heb je uitzicht op een vast dienstverband bij het leerbedrijf, zodra jij de opleiding succesvol afrondt!

Hoe meld ik me aan?

Je kunt je aanmelden voor het BBL-traject via Effect, door contact op te nemen met Luuk Withag. Ook voor eventuele vragen over een opleiding of het traject kun je hier terecht. Dit kan door te bellen naar 0541-241215 of te mailen naar l.withag@effectwerkt.nl. Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op!

Meer informatie BBL traject

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WO’J AN DE GANG IN DE...
  • TECHNIEK
  • BOUW
  • GROEN
  • INFRA