3 min21 juni 2023

Waarom werken in de techniek?

Waarom zou je kiezen voor een baan in de techniek? Daar zijn meer dan genoeg redenen voor. Zo neemt de vraag naar technisch personeel alleen maar toe, zijn er veel doorgroeimogelijkheden in de techniek en kun je rekenen op een goed salaris. Benieuwd welke andere voordelen werken in de techniek met zich meebrengt? Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

Steeds meer banen in de techniek

Het tekort aan technische vakmensen wordt steeds meer merkbaar. De wachtlijsten voor installateurs om zonnepanelen te plaatsen zijn lang en er is een tekort aan elektromonteurs die het elektriciteitsnetwerk kunnen uitbreiden. Hiervoor zijn werkgevers vooral op zoek naar echte vakmensen en vakspecialisten in de techniek. Er is dus genoeg vraag naar technisch personeel!

Technische banen worden goed betaald

Doordat het aantal vacatures veel groter is dan het aantal werkzoekenden, heeft dit positieve gevolgen voor het salaris. Opdrachtgevers willen graag personeel werven en binden, het gevolg hiervan is dat er aantrekkelijke salarissen worden aangeboden. Zeker als starter op de arbeidsmarkt kun je rekenen op een hoger salaris dan in andere sectoren. Heb je een functie op mbo-niveau? Dan verdien je al snel een brutosalaris dat kan oplopen tot €3500. Dit is een welbekende reden voor veel mensen om te kiezen voor een opleiding in de techniek of om zich te laten omscholen.

Je raakt nooit uitgeleerd in de techniek

Werken in de techniek een eentonig beroep? Dan heb je het goed mis. Wie zich verdiept in de techniek, raakt nooit uitgeleerd. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om een opleiding, training of cursus te volgen. Daarnaast zijn er veel regelingen waar jij of je werkgever gebruik van kan maken. En het leuke is: jij leert en je werkgever betaalt. Een win-win situatie!

Werken in de techniek draagt bij aan een duurzame toekomst

In Nederland wordt er hard gewerkt aan verduurzaming. Denk aan het plaatsen van windmolenparken en het verduurzamen van huizen. Om dit te kunnen doen is er technisch personeel nodig. Als je werkt in de techniek werk je dus mee aan het verduurzamen van Nederland. Denk hierbij aan beroepen zoals zonnepanelen monteurs, elektriciens en loodgieters die de warmtepompen installeren.

Veel vacatures in de techniek

De techniek ontwikkelt zich in een razend tempo en daarmee ook het aantal banen. Zoals net is genoemd is er een tekort aan elektromonteurs en is het aantal vacatures veel groter dan het aantal werkzoekenden. Er is dus een grote vraag naar vakpersoneel in de techniek. Dit betekent dat je een hoge baangarantie hebt wanneer je klaar bent met je technische opleiding. In veel andere sectoren worden werkzaamheden en beroepen vervangen door technische oplossingen. In de techniek blijft technische kennis altijd belangrijk!

Is werken in de techniek iets voor jou?

Kortom, er zijn meer dan genoeg banen in de techniek, je kunt rekenen op een goed salaris, je raakt nooit uitgeleerd en je werkt mee aan een duurzame toekomst. Is werken in de techniek iets voor jou? Dan zit je zeker goed! Effect Personeelsdiensten helpt je maar al te graag aan een baan in de techniek. Bekijk al onze techniek vacatures of neem contact met ons op! Wij zijn te bereiken via info@effectwerkt.nl of bel ons op 0541-241200. Natuurlijk mag je ook gezellig langskomen bij ons op kantoor!☕️

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Sollicitatiebrief: Mens vs. Machine

2 min28 november 2023

Week van de Werkstress 2023

3 min8 november 2023

Mbo het nieuwe hbo? De toenemende vraag naar vakmensen

2 min3 augustus 2023