2 min1 februari 2023

Vacatureteksten: laat je niet afschrikken!

Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging en gaat online zoeken naar openstaande vacatures. Tijdens het oriënteren zie je een aantal vacatureteksten die perfect aansluiten bij jouw wensen. Tot je het functieprofiel leest. Je voldoet niet aan alle eisen en begint te twijfelen. Herken jij jezelf hierin? Laat je niet afschrikken! Wij vertellen je waarom jij alsnog dé geschikte kandidaat bent voor de vacature.

De perfecte kandidaat bestaat niet

In alle vacatureteksten staan de werkzaamheden en functie-eisen beschreven. Van de werkzaamheden word jij enorm enthousiast, maar in de functie-eisen herken jij jezelf niet. Onthoud dan goed dat de ‘perfecte’ kandidaat niet bestaat. In de vacaturetekst wordt de gewenste kandidaat omschreven die het bedrijf zoekt, maar dit betekent niet dat je niet geschikt bent als kandidaat als je niet aan alle eisen voldoet. Ga voor jezelf na of jij als persoon past bij de functie en bij het gewenste profiel dat wordt omschreven. Denk je dat jij de geschikte kandidaat bent? Solliciteer dan op de functie en gebruik dit juist als motivatie!

Is de functie-eis een ‘must’ of een ‘pre’?

Bij de functie-eisen kom je regelmatig de woorden ‘must’ en ‘pre’ tegen. Zo zijn specifieke opleidingseisen vaak een ‘must’, maar als het gaat om competenties of eigenschappen wordt er vaak ‘pre’ vermeld. Dit betekent dat het fijn is als je over deze competentie of eigenschap beschikt, maar dat het niet direct noodzakelijk is. Beschik jij over enkele ‘pre’s’ die in de vacatureteksten staan beschreven? Top! Beschik je niet over deze competenties of eigenschappen, maar wil je toch solliciteren? Doen! Motiveer in je sollicitatie over welke competenties en eigenschappen je wél beschikt en waarom dit een meerwaarde is in de functie waar je voor solliciteert. Als vuistregel kun je de 80/20 regel hanteren. Als jij je voor 80% herkent in het geschetste functieprofiel, dan kun je de overige 20% compenseren met andere competenties of opleidingen die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor het bedrijf.

Laat zien dat je het kan!

Wanneer je solliciteert op een nieuwe functie doe je dit vaak met de reden om te ‘groeien’ en om jezelf verder te ‘ontwikkelen’. Dit zijn natuurlijk de perfecte redenen om te laten zien dat je nog niet over alle vaardigheden beschikt, maar dat je wel gemotiveerd bent om je kennis hierin bij te spijkeren. Laat zien dat je leergierig bent en je je graag verder ontwikkelt!

Hopelijk kun jij met deze tips vacatureteksten beter beoordelen en laat jij je niet meer afschrikken. Neem een kijkje tussen al onze vacatures en solliciteer! Toch liever eerst samen de opties doorlopen? Neem dan contact met ons op via info@effectwerkt.nl of bel ons via 0541- 241200. Samen kijken we naar de mogelijkheden!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Een tweede sollicitatiegesprek, zo pak je dit aan!

3 min7 november 2023

5 tips om de sollicitatie ervaring te verbeteren

2 min26 september 2023

Zo haal je meer uit je salarisonderhandeling!

3 min4 september 2023