2 min28 oktober 2019

Signalen dat je toe bent aan een nieuwe baan

Een dipje of ben je toch echt toe aan een nieuwe baan? Te lang in een baan blijven zitten die je eigenlijk niet meer leuk vindt is niet goed voor je. Niet alleen is het slecht voor je gezondheid, ook heeft het een negatieve invloed op je ambitie die je nodig hebt bij het vinden van een nieuwe baan. Wees er dus op tijd bij. Maar hoe weet je nu eigenlijk wanneer het tijd is om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging? Wij hebben voor jou zes signalen op een rijtje gezet waaraan jij kunt herkennen dat je niet in de juiste baan zit.

1. Je ziet je werk als een routineklus

Wanneer jij op de werkvloer arriveert ga je over op de automatische piloot. Jouw werk is net als het uitpakken van de vaatwasser, een routineklus… Wat daar slecht aan is? Een routineklus MOET je doen, je haalt er weinig voldoening uit en er is voor jou geen uitdaging meer. Zo’n routineklus gaat vervelen waardoor je met tegenzin naar je werk gaat en dat betekent misse boel!

2. Je schaamt je voor je baan

Wanneer iemand jou vraagt naar jouw baan weet je eigenlijk niet zo goed wat je moet zeggen. Als jij een baan zou hebben waar je plezier aan beleeft valt daar genoeg over te vertellen.

3. Je klaagt bij iedereen over je baan

Een belangrijke graadmeter om na te gaan of jij nog op je plek zit in je huidige baan: Hoe praat jij buiten werktijden over je werk?  Heb jij het vaak over die vervelende klanten op je werk? Klaag je daarnaast ook veel over andere zaken die zich op jouw werk afspelen. Kun jij niet stoppen met klagen over jouw werkgever? Dit zijn allemaal zaken die er op duiden dat jij niet tevreden bent met je huidige baan.

4. Gebrek aan uitdaging

Elke ochtend ga je met tegenzin richting je werkplek en je voelt je gedurende de dag sloom en energieloos. Je telt de uren af tot je naar huis kan en je prestaties gaan achteruit.

5. Oververmoeidheid

s’ Ochtends kom jij met moeite uit bed voor een nieuwe werkdag. Gedurende de dag voel je je futloos en is je concentratie slecht. Je zoekt constant naar afleiding omdat je je hoofd niet bij je werk kunt houden.

6. Weinig of geen perspectief in je huidige baan

Heb jij de mogelijkheid om een andere interessante functie binnen het bedrijf te vullen is dat altijd de overweging waard. Maar als die mogelijkheid er niet is en jij krijgt geen voldoening meer uit je huidige functie, is het tijd dat je op zoek gaat naar iets anders.

Herken jij jezelf in deze signalen? Kijk dan tussen onze vacatures, misschien zit jouw nieuwe werkuitdaging ertussen! Weet je niet welke functie/richting bij jou past, neem contact op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jouw mogelijkheden bespreken.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Sollicitatiebrief: Mens vs. Machine

2 min28 november 2023

Week van de Werkstress 2023

3 min8 november 2023

Een tweede sollicitatiegesprek, zo pak je dit aan!

3 min7 november 2023