2 min4 mei 2023

Detachering: de 4 voordelen voor werknemers

Detachering biedt veel verschillende voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Voor werkgevers is het voordelig als ze regelmatig goed opgeleide mensen nodig hebben, maar ze niet direct een vast contract willen aanbieden. Voor werknemers kan het toegevoegde waarde hebben voor hun carrière. Benieuwd wat deze toegevoegde waarde kan zijn? Wij hebben de 4 voordelen van detachering voor werknemers op een rij gezet!

Maar wat is detachering eigenlijk?

Als we het hebben over detachering, dan hebben we het over het uitlenen van vakkrachten aan een derde partij. Wanneer je als werknemer gedetacheerd wordt, dan ben je in dienst van een detacherings-, bemiddelings- of uitzendbureau, zoals Effect Personeelsdiensten, en ga je werken bij een klant van ons. Wanneer de opdracht stopt, dan stopt het contract ook. Je zou misschien denken dat er voor werknemers geen voordelen zitten aan detachering, maar niks is minder waar!

Je doet veel ervaring op

Als je gedetacheerd wordt, dan werk je vaak bij verschillende bedrijven of organisaties. Hierdoor doe je erg veel ervaring op. Dit is ideaal als je nog niet precies weet wat je wilt gaan doen, of niet weet in wat voor organisatie je wilt gaan werken. Je bouwt op deze manier een mooi cv op en je ontmoet steeds weer nieuwe en interessante mensen. Dus niet alleen je cv groeit, maar ook je netwerk! Daarnaast kun je vaak interne opleidingen of cursussen volgen, waardoor jij jezelf kunt blijven ontwikkelen. Dit kan vanuit het bedrijf aangeboden worden, maar het bureau biedt vaak ook goede opleidingsmogelijkheden.

Zekerheid

Of je nu een vast of tijdelijk contract hebt bij ons, je weet dat je iedere maand betaald krijgt zolang je contract loopt. Vaak krijg je een contract op projectbasis, waarvoor jij een overeenkomst tekent voor de duur van het project. Op deze manier heb je veel zekerheid. Is het contract afgelopen? Maar wil de werkgever graag dat jij blijft werken? Dan kom je gewoon in dienst bij het bedrijf!

Verschillende sectoren

Bij Effect Personeelsdiensten zijn wij gespecialiseerd in de sectoren bouw en techniek. Twijfel je dus tussen deze twee sectoren en vind je het lastig om een keuze te maken? Dan kun je doormiddel van detachering beide sectoren ontdekken. Je kunt je huidige vakkennis inzetten en verbreden, door diverse functies uit te oefenen en verschillende onderdelen van een sector beter te leren kennen.

Kortom, detachering biedt veel voordelen voor jou als werknemer als je veel ervaring wil opdoen, verschillende sectoren wilt ontdekken én tegelijkertijd zekerheid wil hebben. Wil je meer weten over detachering of over onze andere diensten? Neem dan contact met ons op via info@effectwerkt.nl of bel ons op 0541-241200. Benieuwd welke vacatures wij open hebben staan? Bekijk dan al onze vacatures en solliciteer!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Sollicitatiebrief: Mens vs. Machine

2 min28 november 2023

Week van de Werkstress 2023

3 min8 november 2023

Mbo het nieuwe hbo? De toenemende vraag naar vakmensen

2 min3 augustus 2023