3 min3 augustus 2023

De kracht van recruitment marketing

Recruitment marketing is dé nieuwe manier om werkzoekenden te werven en te binden aan je organisatie. In de huidige markt waar we te maken hebben met arbeidskrapte wordt het steeds belangrijker om als organisatie op te vallen. Er is steeds meer concurrentie en werkzoekenden zijn in de positie om eisen te kunnen stellen. Maar wat is recruitment marketing? En hoe kan recruitment marketing jouw organisatie helpen?

Wat is recruitment marketing?

Waar vroeger een vacaturepagina op de website of een advertentie in blad voldoende was, is dit nu wel anders. Mensen die nu op zoek zijn naar een baan in de bouw, techniek, groen of infra willen meer weten over het bedrijf, de collega’s en de cultuur van de organisatie. Deze werkzoekenden gaan online zoeken naar informatie en de mogelijkheden voordat ze gaan solliciteren. Het is dus belangrijk dat je online zichtbaarheid een goed visitekaartje is voor je organisatie. Hoe je dit doet? Door de inzet van recruitment marketing.

Recruitment marketing omvat alle strategieën en tactieken die je inzet om je als werkgever te promoten zodat je werkzoekenden bereikt, aantrekt en overtuigt om te solliciteren. Het doel is om niet alleen de kwaliteit, maar ook de kwantiteit van kandidaten te verbeteren. Het gaat verder dan het plaatsen van vacatures en het afwachten van reacties. Het draagt ook bij aan het behouden van een goede relatie met kandidaten. Eigenlijk gaat het om het positief neerzetten van jouw organisatie en toekomstige werknemers laten denken: “dit is een gaaf bedrijf, ik wil hier ook bij horen”. Dit kan worden bereikt door het inzetten van social media, video’s, digitale advertenties en offline reclame.

Waarom is recruitment marketing belangrijk?

Het doel van het inzetten van recruitment marketing is om gericht potentiële kandidaten te werven voor een baan. Je zet het niet alleen in om openstaande vacatures te vullen, maar ook om een sterk imago van je organisatie op te bouwen. Het draait allemaal om het promoten van content en specifieke vacatures waarmee jouw werkgeversmerk wordt gepresenteerd. Recruitment marketing draagt dus niet alleen bij aan het werven van nieuwe kandidaten, maar ook aan het opbouwen van een sterker imago, een betere match, meer interactie én het maakt werkzoekenden enthousiaster!

De voordelen van recruitment marketing

Recruitment marketing biedt veel voordelen voor organisaties die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Een aantal voordelen zijn:

  • Het werven van de juiste kandidaten;
  • Wervingskosten verminderen;
  • Employer branding versterken;
  • Kwaliteit van sollicitanten verbeteren;
  • Latent werkzoekenden bereiken;
  • Groter bereik;
  • Campagnes maken op maat.

Welke activiteiten vallen hieronder?

Er zijn veel verschillende activiteiten die ingezet kunnen worden om het beste uit je recruitment marketing te halen. Zo kunnen er diverse kanalen worden ingezet, denk aan social media, websites of advertenties. Bij al deze kanalen is het belangrijk dat de content die er wordt gedeeld relevant, overtuigend en duidelijk is. Wanneer je de juiste content deelt trek je de aandacht van werkzoekenden. Het is daarom erg belangrijk dat het merkverhaal van jouw organisatie op een enthousiaste en originele manier wordt overgebracht om talenten te overtuigen dat jouw organisatie de plek is voor hen.

Wij kunnen je helpen

Op zoek naar een organisatie die jou kan helpen met het werven van de juiste kandidaten en het inzetten van recruitment marketing? Dan kunnen wij je helpen. Wij bereiken de juiste doelgroep voor jouw organisatie op de plek waar ze hun tijd spenderen. Met de inzet van wervingscampagnes op zowel Facebook als Instagram én diverse job boards vergroot je de kans op gekwalificeerde kandidaten.

Wat wij bieden? Wij bieden verschillende diensten aan op het gebied van recruitment marketing. Wij zetten onder andere wervingscampagnes in via social media. Dit zijn betaalde Facebook- en Instagram advertenties waarmee wij leads werven voor openstaande vacatures van jouw organisatie. Er wordt een pagina gemaakt in jullie eigen huisstijl en tone-of-voice. Hiervoor maken wij foto’s bij jullie op locatie én maken we een vacaturevideo!

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? En welke diensten wij nog meer bieden? Bekijk dan onze Effect’s vacaturebooster of neem contact met ons op!😄

📲 0541-241200
📩 info@effectwerkt.nl

Vacaturebooster

Geef de vacatures een boost!

Informatieguide wervingscampagnes

Alle informatie in een handig overzicht

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Sollicitatiebrief: Mens vs. Machine

2 min28 november 2023

Week van de Werkstress 2023

3 min8 november 2023

Mbo het nieuwe hbo? De toenemende vraag naar vakmensen

2 min3 augustus 2023